Quesadillas met paprika en mais

Tijdens de Mexicaanse week mogen deze vegetarische Quesadillas met paprika en mais niet ontbreken. Het is een ideale snack of voorafje op jouw Mexicaanse dinner party. En ze zijn ook nog eens super makkelijk te bereiden. 

Quesadilla’s zijn kortgezegd gebakken tortillawraps met vulling. Je kunt ze zelfs een beetje te vergelijken met een dubbelgevouwen pizza Calzone. Hoofdingrediënt is geraspte kaas en voor de rest mag je de fantasie de vrije loop laten gaan.  Mijn vegetarische interpretatie werden in ieder geval deze quesadillas met paprika en mais. Twee ingredienten die dikwijls voorbij komen in de Mexicaanse keuken.

Mijn advies is: zorg voor zachte en beetgare groente of vlees, en bak het desnoods even voor in een koekenpan. Dit heeft te maken met de korte baktijd van de quesadilla’s en de kans is dan groot dat je (harde) groente of vlees nog niet gaar is.

Je kunt er eventueel een beetje crème fraîche of guacamole bij serveren. Quesadilla’s lenen zich ook goed voor een feestje, borrel of tussendoortje, en ze zijn ook lekker voor onderweg, want koud zijn ze nog prima te eten.

Recept voor quesadillas met paprika en mais:

(voorgerecht voor 4 quesadillas – 8-12 stuks)

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika,
  • 1 middelgrote ui,
  • scheutje olijfolie,
  • 1 klein blikje mais (ca. 200 gram),
  • 4 tortillawraps,
  • 150 gram geraspte kaas.

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

  1. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paprika en ui zacht. Schep uit de pan en zet apart.
  2. Veeg de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en verhit opnieuw, maar nu op middelhoog vuur. Voor de volgende stappen svp geen olie gebruiken!
  3. Bevochtig de tortilla pannenkoek aan één kant, en leg deze kant in de koekenpan.
  4. Verdeel op de helft van de ‘droge kant’  van de wrap:   1/4 van de paprika-ui mix en 1/4 van de mais. Strooi hier 1/4  van de geraspte kaas over heen en vouw de lege helft over het beleg heen. (Je vouwt nu als het ware de tortilla dicht). Druk de bovenkant goed aan met een spatel, en bak minstens 1 minuut aan deze zijde. Draai de tortilla om, en bak deze ook aan de andere zijde.
  5. Snijd met een pizzaroller de quesadillas met paprika en mais in 2-3 punten en serveer deze op een plat een bord met een beetje zure room. Bak de overige 3 quesadillas met paprika en mais op dezelfde wijze

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago