Tijdens de Mexicaanse week mogen deze vegetarische Quesadillas met paprika en mais niet ontbreken. Het is een ideale snack of voorafje op jouw Mexicaanse dinner party. En ze zijn ook nog eens super makkelijk te bereiden.
Quesadilla’s zijn kortgezegd gebakken tortillawraps met vulling. Je kunt ze zelfs een beetje te vergelijken met een dubbelgevouwen pizza Calzone. Hoofdingrediënt is geraspte kaas en voor de rest mag je de fantasie de vrije loop laten gaan. Mijn vegetarische interpretatie werden in ieder geval deze quesadillas met paprika en mais. Twee ingredienten die dikwijls voorbij komen in de Mexicaanse keuken.
Mijn advies is: zorg voor zachte en beetgare groente of vlees, en bak het desnoods even voor in een koekenpan. Dit heeft te maken met de korte baktijd van de quesadilla’s en de kans is dan groot dat je (harde) groente of vlees nog niet gaar is.
Je kunt er eventueel een beetje crème fraîche of guacamole bij serveren. Quesadilla’s lenen zich ook goed voor een feestje, borrel of tussendoortje, en ze zijn ook lekker voor onderweg, want koud zijn ze nog prima te eten.
(voorgerecht voor 4 quesadillas – 8-12 stuks)
Ingrediënten:
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze:
Buen Provecho! (Eet smakelijk)
Het is het seizoen van de pompoen en dat mogen we weten en proeven! Dit…
Heb jij ook last van wintertenen, een loopneus of kun je niet meer opwarmen tijdens…
Vandaag begint Oktober, DE maand die bekend staat om de feestdag Halloween! Om een beetje…
De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor een vegetarische maaltijd! Je kunt je wraps…
Weet jij de verschillen tussen quiche en hartige taart? Deze taarten zijn ideale gerechten voor…
Voor diegenen die last hebben van wintertenen: maak eens een lekkere kop winter soep! Bedoeld…