Quesadillas met paprika en mais

Tijdens de Mexicaanse week mogen deze vegetarische Quesadillas met paprika en mais niet ontbreken. Het is een ideale snack of voorafje op jouw Mexicaanse dinner party. En ze zijn ook nog eens super makkelijk te bereiden. 

Quesadilla’s zijn kortgezegd gebakken tortillawraps met vulling. Je kunt ze zelfs een beetje te vergelijken met een dubbelgevouwen pizza Calzone. Hoofdingrediënt is geraspte kaas en voor de rest mag je de fantasie de vrije loop laten gaan.  Mijn vegetarische interpretatie werden in ieder geval deze quesadillas met paprika en mais. Twee ingredienten die dikwijls voorbij komen in de Mexicaanse keuken.

Mijn advies is: zorg voor zachte en beetgare groente of vlees, en bak het desnoods even voor in een koekenpan. Dit heeft te maken met de korte baktijd van de quesadilla’s en de kans is dan groot dat je (harde) groente of vlees nog niet gaar is.

Je kunt er eventueel een beetje crème fraîche of guacamole bij serveren. Quesadilla’s lenen zich ook goed voor een feestje, borrel of tussendoortje, en ze zijn ook lekker voor onderweg, want koud zijn ze nog prima te eten.

Recept voor quesadillas met paprika en mais:

(voorgerecht voor 4 quesadillas – 8-12 stuks)

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika,
  • 1 middelgrote ui,
  • scheutje olijfolie,
  • 1 klein blikje mais (ca. 200 gram),
  • 4 tortillawraps,
  • 150 gram geraspte kaas.

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

  1. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paprika en ui zacht. Schep uit de pan en zet apart.
  2. Veeg de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en verhit opnieuw, maar nu op middelhoog vuur. Voor de volgende stappen svp geen olie gebruiken!
  3. Bevochtig de tortilla pannenkoek aan één kant, en leg deze kant in de koekenpan.
  4. Verdeel op de helft van de ‘droge kant’  van de wrap:   1/4 van de paprika-ui mix en 1/4 van de mais. Strooi hier 1/4  van de geraspte kaas over heen en vouw de lege helft over het beleg heen. (Je vouwt nu als het ware de tortilla dicht). Druk de bovenkant goed aan met een spatel, en bak minstens 1 minuut aan deze zijde. Draai de tortilla om, en bak deze ook aan de andere zijde.
  5. Snijd met een pizzaroller de quesadillas met paprika en mais in 2-3 punten en serveer deze op een plat een bord met een beetje zure room. Bak de overige 3 quesadillas met paprika en mais op dezelfde wijze

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

7 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

2 weken ago