Tijdens de Mexicaanse week mogen deze vegetarische Quesadillas met paprika en mais niet ontbreken. Het is een ideale snack of voorafje op jouw Mexicaanse dinner party. En ze zijn ook nog eens super makkelijk te bereiden.
Quesadilla’s zijn kortgezegd gebakken tortillawraps met vulling. Je kunt ze zelfs een beetje te vergelijken met een dubbelgevouwen pizza Calzone. Hoofdingrediënt is geraspte kaas en voor de rest mag je de fantasie de vrije loop laten gaan. Mijn vegetarische interpretatie werden in ieder geval deze quesadillas met paprika en mais. Twee ingredienten die dikwijls voorbij komen in de Mexicaanse keuken.
Mijn advies is: zorg voor zachte en beetgare groente of vlees, en bak het desnoods even voor in een koekenpan. Dit heeft te maken met de korte baktijd van de quesadilla’s en de kans is dan groot dat je (harde) groente of vlees nog niet gaar is.
Je kunt er eventueel een beetje crème fraîche of guacamole bij serveren. Quesadilla’s lenen zich ook goed voor een feestje, borrel of tussendoortje, en ze zijn ook lekker voor onderweg, want koud zijn ze nog prima te eten.
(voorgerecht voor 4 quesadillas – 8-12 stuks)
Ingrediënten:
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze:
Buen Provecho! (Eet smakelijk)
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…