Deze pittige penne all’arrabbiata is een simpel maar oh zo smaakvol pastagerecht met tomatensaus en rode peper. Je kunt deze pasta met arrabbiata saus zo pittig maken als je zelf wilt, dus pas dit vooral aan naar eigen wens.

Penne all’arrabbiata in Italië

Onlangs was ik in Italië en daar ontdekte ik de pasta all’arrabbiata. De Nederlandse vertaling van het Italiaanse woord ‘arrabbiata‘ betekent ‘boos’! Het verwijst naar de pittigheid van de saus door de pepers, dus dat belooft wat… Nu is het wel zo dat dit gerecht in restaurants nogal varieert qua pittigheid, dus dat was iedere keer een verrassing. Soms een wat onaangename verrassing zelfs 😉 . Maar om dus nog wat langer in de vakantiestemming te blijven heb ik thuis meteen mijn eigen versie van de penne all’arrabbiata gemaakt. Zo waande ik me weer even in Italiaanse sferen! Onlangs heeft Betty een heerlijk Italiaanse weekmenu samengesteld voor degene die deze periode in Nederland blijven. Zo kun jij ook heerlijk in de vakantiestemming komen vanuit huis!

Vegetarische pastagerechten en meer

Op Betty’s Kitchen zijn we gek op (vegetarische) pastagerechten. Deze zijn veelal makkelijk te maken en met slechts een paar goede ingrediënten. Niet alleen deze penne all’arrabbiata, maar bekijk ook eens een van deze andere 10x vegetarische pastagerechten! Hou je wel van pasta met een beetje pit? Dan moet je beslist ook deze pasta all’amatriciana met spek en pepers proberen! En de echter peperoncino liefhebber heeft natuurlijk thuis een flesje (zelfgemaakte) peperolie staan. Lekker over de pasta, pizza, gegrild vlees etc. Is de pasta all’arrabbiata ook jouw favoriet?


Print

Recept: Penne all’arrabbiata

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pasta is voor de liefhebbers van een beetje pit in hun eten. Dit bekende pasta gerecht wordt namelijk geserveerd met een pittige tomatensaus met rode pepers! Maak deze vegetarische pennen all’arrabbiata in een handomdraai en zo pittig als je wilt!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram volkoren penne pasta
  • 2 witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 of 2 rode pepers (aantal naar eigen wens)
  • 10 verse blaadjes basilicum
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 70 gram tomatenpuree
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Bereid de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Zodra de penne gaar zijn giet je ze af en zet ze nog even apart.
  2. Ondertussen kun je alvast aan de slag met de pastasaus. Schil de uien en snij ze in dunne halve reepjes. Verwijder het steeltje van de rode peper(s) en halveer deze. Verwijder de zaadlijsten en pitjes. Als je de saus pittig wilt bewaar je de pitjes (een deel of allemaal). Snij de pepers heel fijn. Pers ook de knoflook alvast uit.
  3. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de uien daarin enkele minuten totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens tomatenpuree, rode peper (en evt. de zaadjes) en knoflook toe en verwarm even mee. Vervolgens voeg je de inhoud van het blik gepelde tomaten toe en roer goed door. Breng de saus aan de kook en laat zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Knip of snij de verse basilicumblaadjes alvast fijn. Zodra de saus klaar is roer je de basilicum door de saus. Proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe.
  5. Serveer de penne met de saus eroverheen verdeeld. Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze penne all’arrabbiata pasta gaat maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago