Zelf ijsjes maken is de ultieme bezigheid voor zomerse dagen! Deze perzik roomijs was het ideale recept om mijn nieuwe ijsmachine uit te testen en je kunt begrijpen dat die het geen dag heeft uitgehouden in de vriezer. Alles ging op!

Zelf Perzik Roomijs maken

Onlangs heb ik een video gemaakt waarbij ik een nieuwe ijsmachine ging testen en die was zeker goedgekeurd! Dat betekend dat jullie dus wat vaker IJS recepten terug zullen zien hier op de site! Zo ben ik met heerlijk rijpe perziken uit dit seizoen aan de slag gegaan om zelf perzik roomijs te maken. Omdat de perziken zo zoet zijn, voeg ik enkel een klein beetje honing toe voor de smaak. En als je aan de slag gaat met ijs maken, is er eigenlijk maar 1 gouden regel: zorg ervoor dat je ingrediënten ook goed gekoeld zijn in de koelkast want dat scheelt weer extra werk voor de ijsmachine en dan slaagt je ijs dus beter!

Nog meer lekkere ijs recepten om te maken

Ben jij ook een fan van ijsjes? Check hier dan maar liefst 10x IJS recepten om van te genieten! Want naast deze heerlijke en makkelijke perzik roomijs is bijvoorbeeld dit recept voor Strawberry Cheesecake ijs ook een aanrader! En wat dacht je van een homemade Lavendel Sorbet ijs met witte chocolade? Klinkt als een feestje, toch?


Print

Recept: zelf perzik roomijs maken (in de ijsmachine)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Als de perziken in het seizoen zijn, dan maak je er eenvoudig een verrukkelijk ijs van. Dit Perzik roomijs recept bereid je in een ijsmachine. En in de overige maanden kun je gerust perzik, op sap, uit blik gebruiken. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 45 min
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: IJS

Ingredients

Scale

  • 400 gram rijpe perziken (evt. op sap, uit blik)
  • 1 hele citroen
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eierdooier
  • 175 ml melk
  • 75 ml slagroom

Extra:

 

Instructions

  1. Schil de perziken en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en zet apart.
  2. Snijd de citroen doormidden en pers deze uit.
  3. Pureer de perziken, citroensap, honing, eierdooier en melk in een blender (of in een hoge kan met een staafmixer).
  4. Schenk hier vervolgens de slagroom bij en roer het geheel goed door.
  5. Stop het mengsel in de ijsmachine, en laat de machine 40-45 minuten draaien.
  6. Check na afloop of de perzik roomijs de juiste dikte heeft, en laat anders nog wat langer draaien.

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Kan het jullie echt aanraden! gewoon alleen al omdat je zelf de controle houd over hoeveel room en suiker (of geen suiker) toe te voegen aan je ijsjes :-D

  • Ik heb net dezelfde ijsmachine gekocht die jij ook hebt en kan niet wachten om aan de slag te gaan! De vorm ligt al in de vriezer! Het is nu alleen niet echt perzikentijd, kan je de perziken makkelijk vervangen door ander fruit? En mocht je meer beproefde receptjes hebben zonder suiker dan hou ik me aanbevolen :)

    • Dat is leuk om te horen! ik ben inderdaad heel blij met mijn ijsmachine, en ik ben van plan nog veel meer ijsrecepten te verzinnen. Maar voor nu is het dit een prima basisrecept voor suikervrij roomijs, en gebruikt gerust andere vruchten: Mango's, blauwe bessen, aarbeien etc. Gewoon pureren ipv de perziken en dan komt het goed.
      Succes!

  • Ik heb net een nieuwe ijsmachine aangeschaft en ben begonnen met gewone chocolade ijs, alleen heb ik er mijn eigen twist aangegeven. ik heb eerst voordat je chocolade laat smelten in het melk, mint en een takje tijm laten trekken in het melk.

    Het resultaat is dat je een ijs krijgt die op die after eith chocolade lijkt maar met een hint van tijm op de achter grond.
    Echt super lekker.

  • Lekker suikervrij, alleen zeker nooit gehoord dat honing ook suiker is en dus ook een suikerbom is. Dit is geen suikervrij ijs!!!!!!!

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago