Pasta Recepten

Pastasalade met knolselderij en kruidenkaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze pastasalade met knolselderij, wortel, geitenkaas en kruidenkaas. Een healthy maaltje met de oergroente knolselderij, ideaal voor in het najaar. En uiteraard geschikt voor een vegetarisch diner of lunch.

Herfstachtige Pastasalade

Bij de intrede van de herfst komen de stampotten en stoofpotten natuurlijk weer om de hoek kijken! Nu ben ik geen enorme fan van stamppotten en daardoor altijd op zoek naar een alternatief. Die vond ik eerder met bijvoorbeeld deze Italiaanse stamppot met zoete aardappel en Pasta met boerenkool en gepofte kastanjes. Nu zag ik knolselderij in de schappen liggen en dat inspireerde me om deze pastasalade te maken.

Koken met knolselderij

Knolselderij is naast erg smaakvol (een beetje mild kruidig) ook erg gezond. Wist je dat? Het zit vol vitamine K (lees: goed voor hart, vaten, botten en gewrichten), vitamine C en mineralen zoals fosfor. Bovendien zit knolselderij vol vezels, dus goed voor je spijsvertering en je hebt een lekker verzadigd gevoel na het eten ervan.


Print

Recept: Pastasalade met knolselderij en kruidenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak eens deze vegetarische pastasalade met knolselderij, wortel, geitenkaas en kruidenkaas. Een healthy maaltje met de oergroente knolselderij, ideaal voor in het najaar.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • De helft van een flinke knolselderij
  • 100 gram geschrapte wortel
  • 150 gram pasta naar keuze
  • 2 eieren
  • 5 stengels verse bieslook
  • 75 gram walnoten
  • 100 gram geitenkaas
  • 200 gram kruidenkaas
  • 1 tuinkruidenbouillonblokje
  • Peper en zout
  • 1 el. olijfolie

Instructions

  1. Breng water aan de kook voor de pasta, eieren en de knolselderij. Halveer het bouillonblokje en doe in de pannen voor de pasta en knolselderij allebei een helft. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Schil de knolselderij en snijd de helft ervan in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Kook de knolselderij in 10 minuten gaar. Breng het water met de eieren aan de kook. Ik hou van eieren die precies tussen hard en zacht zitten, en daarvoor kook ik ze 4 minuten. Kook de eieren langer of korter naargelang eigen voorkeur.
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  4. Giet de eieren, pasta en de knolselderij af zodra ze gaar zijn. Laat de eieren schrikken en de pasta en knolselderij een beetje afkoelen. Roer wat olijfolie door de pasta zodat het niet gaat plakken. Pel de eieren en snij deze in plakjes.
  5. Tijdens de kooktijd van de eieren, pasta en knolselderij snij je de wortels alvast in plakjes. Schrap deze als je ongeschrapte worteltjes in huis hebt gehaald. Verkruimel de geitenkaas en roer de kruidenkaas los. Knip of snij de bieslook alvast fijn.
  6. Meng vervolgens voor de pastasalade in een kom of op een bord als ingrediënten met elkaar. De kruidenkaas roer je door de pasta en de overige ingrediënten verdeel je eroverheen. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak en eindig met de bieslook eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

PS. Betty maakte eerder met knolselderij deze Knolselderijpuree met zeebaars: ook het uitproberen waard!

Notes

Bewaartip: deze pastasalade is heel geschikt om 1 of 2 dagen te bewaren in de koelkast. Maak dus vooral wat extra of gooi restjes in ieder geval niet weg. Hartstikke lekker en gezond om de volgende dag als lunch te nuttigen!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago