(Advertorial) – Voor een makkelijke doordeweekse maaltijd kom ik vaak uit bij pastagerechten. Maar vandaag voeg ik een Indiase twist toe: we maken pasta met Tikka Masala saus! Je zult het niet geloven, maar het is een combinatie die echt werkt!
De laatste tijd ben in namelijk steeds vaker aan het experimenteren in de Oosterse keukens. Dus jullie zullen wat vaker gerechten voorbij zien komen uit bijvoorbeeld Thailand, Indonesië en India. Tikka Masala is een traditioneel Indiaas gerecht, bestaande uit kip, uien, tomaten en room. De kip pocheer je als het ware in de kruidige saus en blus je daarna af met een scheut room. Dit bindt alle smaken samen en zorgt voor een smaakvol geheel.
Ook diegenen die nog niet zo bekend zijn met de Indiase keuken, kunnen toch verliefd worden op deze Tikka Masala. Ik maakte namelijk een soort fusion gerecht en dat werd deze Penne pasta met Tikka Masala saus. Allereerst een lekker makkelijk recept voor een doordeweekse avond. En heerlijk rijk op smaak gebracht. In het recept gebruik ik ook wortels, wat tezamen met de Tikka Masala saus, een zoet en romig geheel wordt. Je zult echt versteld staan hoe twee compleet verschillende keuken samensmelten en je een heel lekkere maaltijd bezorgen. En dat Indiase tintje past natuurlijk bij veel meer lekkers.
van Patak’s staat al jaren bekend als het merk voor Indiase kookbenodigdheden. Van voorverpakte naanbroden en diverse chutneys tot en met de kruidenpasta’s zodat je zelf aan de slag kunt gaan met Indiase recepten. En het mooie is, je vindt Patak’s in vrijwel elke supermarkt! Met de Patak’s pasta met Tikka Masala heb je een prima basis in je keukenkastje staan. Je hoeft zelf eigenlijk geen kruiden meer toe te voegen aan je gerechten, maar hebt zo wel de complete smaak ervaring uit India in huis. Check eens de website van Patak’s: hier vind je talloze recepten die iedereen thuis zelf kan bereiden. Zonder hiervoor een complete kruiden lade met exotische specerijen voor aan te leggen.
Ik ben benieuwd of jullie weleens uit je comfort zone durven te treden en gewoon iets compleet anders als anders op tafel kunnen zetten? Laat me weten als jij ook een spannende smaakcombinatie of Indiase twist in huis hebt! En als je mijn pasta met Tikka Masala saus combinatie hebt geprobeerd, dan hoor ik graag wat je ervan vindt!
Voor een makkelijke doordeweekse maaltijd kom ik vaak uit bij pastagerechten. Maar vandaag voeg ik een Indiase twist toe: we maken pasta met Tikka Masala saus! Een lekkere kruidige saus van specerijen, tomaten en een flinke scheut room! Een mooi fusion gerecht.
Extra:
Eet smakelijk en geniet van deze Indiase twist!
Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met Patak’s . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
View Comments
Het was heerlijk.