DIn de Meatless Monday van vandaag combineer ik 2 herfst klassiekers in een maaltijd: pasta met boerenkool en gepofte kastanjes. En ja, de kastanjes pof je zelf voor dit gerecht. Dat is wel even een werkje, maar een prima bezigheid op een regenachtige winterse, toch?
Hoewel ik klassieke stamppotten steeds meer ga waarderen, zijn ze nooit echt mijn favoriet geweest. Daarentegen zijn pasta’s of stamppotten met een bijzondere twist wel favoriet, dus voor de variatie zoek ik dan ook graag naar alternatieven.
Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze Italiaanse stamppot met zoete aardappel en ook Betty maakte een lekker alternatief: Boerenkoolstamppot met zoete aardappel.
Wist je overigens dat boerenkool ook erg gezond is? Het bevat bijvoorbeeld veel vitamine A en vitamine C. Ook kastanjes bevatten veel vitamine C. Kortom, deze pasta met boerenkool is een perfect maaltje die je weerstand deze winter een goede boost zal geven. Check hier nog veel meer lekkere en gezonde recepten met boerenkool!
Deze pasta met boerenkool en gepofte kastanjes is op en top winters! Een lekker vegetarisch gerecht met Oer-hollandse groenten en gepofte kastanjes uit de oven.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
Heb je gepofte kastanjes over? Serveer ze met wat roomboter en zout zo uit het handje. Boerenkool over? Gebruik het voor in een salade of maak er een lekkere groene smoothie van. Bijvoorbeeld deze smoothie met boerenkool en blauwe bessen!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Wat een lekkere manier om boerenkool te verwerken!