DIn de Meatless Monday van vandaag combineer ik 2 herfst klassiekers in een maaltijd: pasta met boerenkool en gepofte kastanjes. En ja, de kastanjes pof je zelf voor dit gerecht. Dat is wel even een werkje, maar een prima bezigheid op een regenachtige winterse, toch?

Boerenkool met een twist

Hoewel ik klassieke stamppotten steeds meer ga waarderen, zijn ze nooit echt mijn favoriet geweest. Daarentegen zijn pasta’s of stamppotten met een bijzondere twist wel favoriet, dus voor de variatie zoek ik dan ook graag naar alternatieven.

Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze Italiaanse stamppot met zoete aardappel en ook Betty maakte een lekker alternatief: Boerenkoolstamppot met zoete aardappel.

Gezonde maaltijd van pasta met boerenkool

Wist je overigens dat boerenkool ook erg gezond is? Het bevat bijvoorbeeld veel vitamine A en vitamine C. Ook kastanjes bevatten veel vitamine C. Kortom, deze pasta met boerenkool is een perfect maaltje die je weerstand deze winter een goede boost zal geven. Check hier nog veel meer lekkere en gezonde recepten met boerenkool!


Print

Recept: Pasta met boerenkool en gepofte kastanjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pasta met boerenkool en gepofte kastanjes is op en top winters! Een lekker vegetarisch gerecht met Oer-hollandse groenten en gepofte kastanjes uit de oven.

  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 2-3 personen
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • 250 gram tamme kastanjes
  • 150 gram boerenkool
  • 250 gram champignons
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram pasta naar keuze
  • 125 gram mascarpone en gorgonzola (dit kun je als combinatie kopen in de supermarkt)
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • 2 el. traditionele olijfolie om te bakken
  • 2 el. extra vierge olijfolie voor in het gerecht

Instructions

  1. Begin als eerste met het bereiden van gepofte kastanjes. Check hiervoor dit recept. Als de kastanjes in de oven staan ga je ook vast de pasta bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de uien en knoflook in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Verwarm de gewone olijfolie in een hapjespan. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur tot de uien glazig worden. Voeg dan de champignons toe en bak het geheel voor nog eens 5 minuten. Als laatste voeg je de boerenkool en tijm toe, meng alles goed door elkaar en zet op laag vuur.
  3. Zodra de kastanjes gepoft zijn, haal je ze uit de oven en ga meteen pellen! Verkruimel de gepelde kastanjes tot kleine brokjes.
  4. Als je de pasta hebt afgegoten roer je de extra vierge olie en mascarpone met gorgonzola er doorheen tot het een egaal mengsel is.
  5. Proef het boerenkoolmengsel en voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Serveer de pasta met boerenkool en de gepofte kastanjes eroverheen.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Notes

Heb je gepofte kastanjes over? Serveer ze met wat roomboter en zout zo uit het handje. Boerenkool over? Gebruik het voor in een salade of maak er een lekkere groene smoothie van. Bijvoorbeeld deze smoothie met boerenkool en blauwe bessen!


Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

5x Hotdogs recepten (video)

Het is vandaag, 17 Juli 2024 INTERNATIONALE HOT DOG DAY! Nu zijn wij thuis enorme…

2 dagen ago

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…

3 dagen ago

ITALIE Weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…

5 dagen ago

Granolataart met mango (video)

Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola…

1 week ago

Barbacoa Mexicaans stoofvlees

Als taco's met pulled beef je als muziek in de oren klinken, dan is dit…

1 week ago

SPANJE Weekmenu

Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat…

2 weken ago