Categories: Voorgerechten

Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt

Wist je dat onze Hollandse pannenkoeken ook uitstekend zijn voor het maken van laagjestaarten?. Maak bijvoorbeeld eens een hartige pannenkoekentaart met spinazie en gehakt!

Een ideale hartige taart om te delen met de familie. En een welkome afwisseling op bijvoorbeeld hartige quiches. Zelfs de kids kunnen zich aan dit recept wagen!

Hartige pannenkoekentaart met spinazie

Zelfgemaakte pannenkoeken zijn natuurlijk heerlijk. Maar om jezelf heel wat bakwerk uit handen te nemen, kun je ook kant-en-klare pannenkoeken uit de supermarkt nemen. Je stapelt eenvoudig de pannenkoeken op, met daartussen met jouw favoriete vulling. Even in de oven en klaar is Kees! Staat dit jaar jouw kerstdiner in het teken van een ‘Hollands’ kerstmenu? Dan mag deze pannenkoekentaart met spinazie niet ontbreken als feestelijk en vullend voorafje. Een taart is in ieder geval genoeg om te delen met de hele familie.

En voor de liefhebbers van pannenkoeken: Check ook eens dit recept voor een hartige Italiaanse pannenkoekentaart!

Print

Recept: Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 8-10 personen
  • Category: Voorgerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

 

  • 8 pannenkoeken (liefst zelfgebakken),
  • 500 gram (runder)gehakt,
  • 3 uien,
  • 3 knoflooktenen,
  • 1 eetlepel paprikapoeder,
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie,
  • 600 gram verse spinaziebladeren (gewassen)
  • 175 gram geraspte kaas,
  • Olijfolie,
  • Peper en zout.

Extra:

  • oven,
  • hapjespan,
  • springvorm 20/24 cm,
  • bakpapier.

 

 

Instructions

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
  2. Pel en snipper ondertussen de uien en knoflook. Voeg toe aan het gehakt en bak gedurende 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper, peterselie en de paprikapoeder. Schep hierna uit de pan in een kom en zet apart.
  3. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de hapjespan en bak de spinazie hierin. Het zal niet allemaal in een keer in de pan passen, dus voeg steeds een nieuwe hand met spinaziebladen toe en laat slinken. Voeg na het laatste beetje ook het gehakt weer toe en roer goed om.
  4. Bekleed de springvorm met bakpapier en leg 1 pannenkoek op de bodem. Verdeel hier 1/7 van het spinazie/gehakt mengsel overheen. Bestrooi met een beetje geraspte kaas en leg hier nog een pannenkoek bovenop. Druk deze een beetje aan en ga op deze manier door met laagjes aanbrengen, tot alle pannenkoeken verbruikt zijn. De achtste en bovenste pannenkoek dient enkel bedekt te worden met een handje kaas.
  5. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Snijd de pannenkoekentaart met spinazie en gehakt hierna in punten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

1 dag ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

4 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

6 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago