Restaurants in Maastricht

Naar Maastricht met FoodWeLove: Beluga Loves You, La Feve en Townhouse Hotel

Vorige week ging ik een dagje naar Maastricht voor het foodbloggers event van FoodWeLove. Samen met 5 medefoodbloggers gingen wij de stad onveilig maken en stopten vanalles in onze mond en neus (!) om heerlijke nieuwe smaken te mogen proeven. Lees mee in dit verslag van deze dag.

Maastricht ligt voor mij niet bepaald om de hoek, maar gelukkig had ik 5 supergezellige dames bij me om die treinreis van ruim 2 uur door te komen. Samen met Esmee (Es’ Factory), Ianna (Beginspiration), Marloes (Last Day of Spring), Tessa (I’m Cooking with Love) en Vanessa (Culinessa) reisde ik af naar het  zuidelijke puntje van ons land.

Lunchen bij Beluga Loves You

Vanaf het station loop je namelijk in nog geen 10 minuten naar de kade aan de Maas, waar je het tweesterren restaurant Beluga Loves You  vind. Wat een plaatje om hier op maandag morgen rond te mogen lopen. En ook al was het buiten waterkoud, het zonnetje scheen flink. Dus met een gezonde portie vitamine D en bijbehorende glimlach op mijn koppie, stapte ik vervolgens het restaurant binnen.

De reden van ons bezoek was uiteraard Hans van Wolde ontmoeten. Hij heeft namelijk speciaal voor deze Decembermaand een Feestbox samengesteld met FoodWeLove, zodat wij allemaal tijdens de feestdagen kunnen genieten van sterrenwaardige delicatessen.

Na onze ontvangst mochten wij meteen aan de bubbels (het was immers al na 9 uur s’ochtends) en schoten wij onze pijlen met vragen af op Hans. Hij wist zich goed te verweren en schoot zelfs een paar cupidopijlen terug naar het gezelschap. Het is heel bijzonder om zo’n open gesprek met te mogen hebben met iemand die veel passie en hard werken in zijn zaak heeft gestop, en daarmee zelfs 2 Michelin sterren mee in de wacht heeft gesleept.

En daarna mochten wij foodbloggers doen waar wij immers in uitblinken: een aantal van zijn gerechten opeten! Aan de Chef’s tabel weliswaar, met eerste klas uitzicht op de open keuken van Beluga Loves You . En dat is heel goed bevallen zoals je in deze aparte blogpost kunt lezen.

Chocolade Atelier La Feve

Na de lunch gingen wij met zijn allen naar het atelier van La Feve in Maastricht. Patissier/Chocolatier Geert Jan Heesterbeek heet ons welkom in zijn wondere wereld van chocolade, die hij samen met zijn familie runt. In 2009 won hij een prijs voor ‘ de lekkerste bonbon van Nederland’.  Maar het kroontje op zijn werk is toch wel een doos met ‘ Sterren BonBons‘  die hij creeert in samenwerking met diverse sterrenrestaurants zoals o.a. Beluga Loves You en NIVEN, de Lindehof en de Hoefslag.

En hop daar verdween het ene chocolaatje na de andere in onze mond. De uitgesproken smaakcombinaties en prachtige geairbrushde kleuren op de bonbons zijn meesterlijk bedacht, dus ik heb meteen een doos opgeschreven op mijn verlanglijstje voor kerst.

Daarna werden onze zintuigen op de proef gesteld door verschillende percentages chocolade te proeven. Bij La Feve werkt men met chocolade van het merk Valrhona en de melkchocolade met een choco-percentage van 64% (ja, dat is bijzonder hoog!) was toch wel de favoriet bij iedereen. Daarna hebben wij zelfs een brokje 100% pure chocolade geproefd, maar dat was echt veel te  bitter en niet lekker. Ook niet met een sterke espresso en een schepje honing zeg maar. Maar goed, in de mix met andere ingredienten kun je hier dus wel een heerlijke bonbon van maken.

Cacao snuiven met de Chocolate Shooter

Esmee vraagt tevens aan Geert Jan of hij ooit wel eens cacao heeft gesnoven?  (wie vraagt nou zoiets, dacht ik…) Geert Jan moet even lachen, maar al gauw wordt duidelijk dat ons gezelschap dit nog nooit had gedaan, maar wel openstond voor een experimentje! Dus werd er vervolgens de enige echte ‘Chocolate Shooter’  van Dominque Persoone op tafel gezet en mochten wij onze neuzen volstoppen met zeer fijne chocoladepoeder met munt.  Ja ik heb het echt gedaan, getuige dit filmpje:

(klik hier mocht je het filmpje niet kunnen zien)

Wat het lekker? Jazeker! De munt opende mijn neus helemaal en mijn verkoudheid was spontaan verdwenen. En een half uur later voelde ik mij nog prettig en licht tintelend in mijn hoofd.  Zou ik het nog een keer doen?! Zeker weten, ik heb zelfs al de prijs opgevraagd bij de fabrikant in Belgie. De Chocolate Shooter  (uitgevonden door Dominque Persoone) is te bestellen voor een bedrag van € 74,=  inclusief verzendkosten naar Nederland. Iets zegt me dat mijn housewarming binnenkort er uit gaat zien als de hotelkamer van de Rolling Stones: Iedereen ligt uitgeteld en kwijlend op de bank na een choco-snuff.

Zodra wij de Willy Wonka fabriek verlaten is het al laat in de middag. Tijd om even rustig te zitten en bij te komen dus. En dat doen we bij het gezellige Townhouse hotel.

Townhouse Hotel Maastricht

In dit design hotel staat gastvrijheid, comfort en een huiselijke sfeer centraal. De grote lobby, die tevens dienst doet als grote woonkamer vind je diverse zitbanken en (lange) tafels met stoelen waar men rustig kan bijkomen na een dagje Maastricht. Voor elke gast staat er een kop warme soep en brood klaar, zodat je even kunt aarden en ontspannen na aankomst. Werkelijk een uniek gegeven voor een hotel.

En dan heb ik het niet eens over de slaapkamers. Het hotel is met zo ontzettend veel oog voor details ingericht, en je vind overal wel een unieke tekening/kunstwerk op de muren terug. Helaas hebben wij zelf niet overnacht, maar ik kan me indenken dat je op de Hastings en Eastborn bedden als een blok in slaap zal vallen. Wellicht krijg ik Dylan wel zo ver om mij hier volgend jaar mee naartoe te nemen voor een weekendje Maastricht. Reserveren doe je in ieder geval hier.

Al met al komt ons dagje Maastricht nu toch echt tot een eind en ben ik weer een aantal ervaringen rijken. Dank jullie wel FoodWeLove, Beluga Loves You, La Feve en Townhouse Hotel.

En mochten jullie de limited edition FoodWeLoves Beluga box willen bestellen dan kan dat via de website van FoodWeLove. (op=op)

Tot een volgende keer!

Groetjes, Betty

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago