Dit is toch wel mijn meest favoriete vlees recept uit de Italiaanse keuken! Deze gestoofde kalfsschenkel in een rijke groente-tomatensaus heet Ossobuco en staat garant voor ware comfortfood!
Ossobuco is een traditioneel Italiaans gerecht en bestel ik altijd als ik op vakantie in Italie ben! Het is keer op keer hartverwarmend en daarom ook heerlijk tijdens de winterse maanden en kerst! Al bestel ik het ook gerust op een terrasje met 38 graden. Dit mals gestoofde vlees wordt geserveerd met bijvoorbeeld een zachte puree van polenta of een romige risotto. Al serveren wij hem zelf regelmatig bij dikke lintpasta zoals tagliatelle die de verbluffende groenten-tomatensaus zo lekker opneemt.
De basis van dit recept ligt in Milaan. Vandaar dat het vaak ook Ossobuco alla Milanese genoemd wordt. Het is letterlijk een gestoofde kalfsschenkel met uien, bleekselderij en wortel. En het merg uit het bot stoof je mee in de pan want dit geeft je saus ook extra smaak en binding. Dit malse kalfsvlees recept is zo ongelofelijk lekker en is voor persoonlijk echt pure comfort food. Ik moet je er alleen wel bij vertellen dat kalfsvlees in een ‘duurdere’ prijsklasse valt dan bijvoorbeeld runderlappen. Vandaar dat je tegenwoordig ook variatierecepten terugziet met runderlappen of varkenslappen.
Wat voor mij de Ossobuco zo heerlijk maakt, is mals en langzaam gestoofd kalfsvlees, dat gewoon uit elkaar valt in je mond. Samen met die heerlijke saus van groenten, wijn en merg, geeft de citroen in de ‘gremolata’ ook nog eens een frisse touch. Probeer dat maar eens te evenaren. Ben jij, net als ik, groot liefhebber van stoofgerechten en suddervlees? Probeer dan ook eens deze Hollandse sukadelappen met hutspot. Daarnaast is ons familierecept voor Goulash met paprika ook een gerecht dat vele harten doet smelten. Maar kip doet het ook uitstekend als stoofvlees bewijst deze Franse Coq au vin! Elke keer weer succes gegarandeerd met deze stoofvlees recepten!
Benieuwd naar de video van dit recept? Je kunt hem hier bekijken.
Deze overheerlijke kalfsschenkel is een klassieker in Milaan. Ossobucco is tederzacht gestoofd kalfsvlees in een saus van tomaten, uien en winterwortel. En het merg uit het bot stoof je mee in de pan want dit geeft je saus ook extra smaak en binding. Dit mals gestoofde vlees wordt geserveerd met bijvoorbeeld een zachte puree van polenta of een romige risotto. Al serveren wij hem zelf regelmatig bij dikke lintpasta zoals tagliatelle die de verbluffende groenten-tomatensaus zo lekker opneemt.
Buon Appetito!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor de bekende ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Dit gerecht was (is) toppie, ik woon in China en de Chinezen die meeaten, vonden het vurrukkulluk.
Ni hao!
wat leuk om te horen dat het recept zijn weg heeft gevonden naar de andere kant van de wereld! Dit is en blijft ook een van mijn favorieten uit de Italiaanse keuken.
groetjes, Betty
Ik ga het maken volgens jouw recept, lijkt mij lekker
Wijlen mijn vader kwam ook uit China (Fukien), kortom mijn voorouders kwamen uit China. Maar ben zelf internationaal georiënteerd.
Je recepten zien er goed uit!
Heel erg bedankt!
En ze smaken ook nog eens heel lekker ;-)
Groetjes, Betty
Alleen al kijken naar de foto's doet je regelrecht naar de keuken rennen.
Vandaag ga ik de hete bliksem maken.
hahaha, dat vind ik heel leuk om te horen, Marianne
Veel succes met de hete bliksem!
Groetjes, Betty
Hi Betty,
Als man heb ik altijd moeite met van die beschrijvingen als, doe dit, doe dat en voeg nu de gefruite uitjes toe. Dan sta ik altijd van "had dat dan even gezegd dat ik de uitjes had moeten snipperen en fruiten".
Maar dit recept is echt prima opgeschreven, stap voor stap volgen en voilá; heerlijk eten op tafel. En lekker was het! Ik had wat meer "saus" moeten maken zò lekker.
Ook de layout, met de mooie fotos, maakt het leuk om mee aan de gang te gaan. Ik ga zeker nog even wat verder rond grasduinen in je blog. Hou vol, je maakt er mensen blij mee.
Succes!
Hi Simno,
dank je wel, want dat vind ik erg leuk om te horen.
Geniet er heerlijk van, want dat is ook de reden voor mij om lekkere recepten te blijven delen met jullie
Groetjes!
Vandaag deze Ossobuco gemaakt en het smaakt net zo lekker als dat je het recept hebt geschreven.
Super lekker !!
Dank je wel, dat vind ik erg leuk om te horen!
Smul er lekker van!
Erg lekker mooi en simpel te bereiden
Ik doe er altijd nog een kruiden zakje bij met oregano en thijm
Daarnaast een paar verse tomaten kruislings insnijden die ik even kook
en schil en harde stukjes verwijderen eventueel zaadjes verwijderen
Heerlijk !!!!
Een heeeeeerlijk gerecht! Een heel lekkere variatie op dit recept: Vervang de kalfsschenkel door ossenstaart, voeg een scheutje madeira en wat verse blaadjes basilicum toe aan de saus. Een goedkopere variant op dit zalige recept. :)
Heb dit recept al een aantal keren gebruikt voor de Ossobuco en we houden hem er in! Is iedere keer weer genieten!
Ben ik blij om te horen. Geniet van elke hap! Groetjes!
Ik heb gisteren je recept voorbereid voor vandaag . Het hele huis ruikt er nu naar en het smaakt nu al heerlijk. Vanavond gaan we heerlijk smullen. En deze week zoek ik iets anders uit je blogeen om te maken. Dank het je wel .
Hi Anke,
wat een lief bericht! Uiteraard wens ik jullie een hele smakelijke maaltijd toe. Geniet er van!
Mijn man wil graag ossobucco a la milanese eten op zijn verjaardag op 24 november aanstaande. Gelukkig heb ik jouw recept gevonden, dus dat is stap 1. Maar dan nog kalfsschenkele bestellen bij de slager, want die liggen niet voor het oppakken in de supermarkt! Ik hoop dat onze jonge kinderen het lekker vinden. Wordt vervolgd,,,,.
Hi Saskia,
in ieder geval heel veel plezier en eet smakelijk alvast! Ben benieuwd wat iedereen er van vindt!
Groetjes, Betty