Deze orzo maaltijdsoep met spinazie, cannellinibonen en wortel is een heerlijke, verwarmende soep voorhet avondeten. Het is een vegetarische soep vol groenten erin verwerkt en staat in mum van tijd op tafel.

Mediterrane Orzo maaltijdsoep

Ken je orzo al? Orzo is een pastasoort ter grootte van een rijstkorrel. Het lijkt een beetje op risotto rijst, maar is wat fijner dan risotto na het bereiden. Je kunt orzo bijvoorbeeld ook goed verwerken in een salade of in een risotto. Je komt orzo vaak tegen in de Mediterrane keuken. Zowel in Italie als Griekenland kom je varianten van bijvoorbeeld orzo maaltijdsoep tegen. Naast onderstaand recept voor een Griekse Orzo maaltijdsoep met spinazie kan ik je ook dit Griekse stoofvleesgerecht genaamd ‘Giouvetsi‘ met orzo aanraden.

Maaltijdsoep met vooral extra groenten

Tip: Maak een pan vol van deze orzo maaltijdsoep en bewaar de soep die je over hebt goed afgesloten in de koelkast. Dit kun je later in de week makkelijk weer opwarmen en zo kun je meerdere keren genieten van deze lekkere soep. Maar wist je dat een maaltijdsoep zoals deze ideaal is voor kliekjes? Voeg vooral extra groenten toe die je nog hebt liggen of lekker vindt. Hou jij ook zo van maaltijdsoepen? Probeer dan ook eens deze tomatensoep met linzen en geitenkaas. Of ga voor een knolselderij soep met blauwe kaas en noten. Deze volromige paddenstoelensoep met spelt en kaas is ook een aanrader!


Print

Recept: Orzo maaltijdsoep met spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze orzo maaltijdsoep met spinazie is een overheerlijke vegetarische maaltijd. Orzo is een pastasoort ter grootte van een rijstkorrel. In de Mediterrane keukens wordt de pasta als vulling gebruikt voor soepen en salades. Maar met orzo maak je van je groentesoepen een regelrechte maaltijdsoep om van te smullen.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 min.
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Griekse keuken

Ingredients

  • 2 witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 400 ml. kerstomaten uit blik
  • 125 gram cannellinibonen
  • 50 gram verse spinazie
  • 125 gram orzo
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 3 takjes verse selderij
  • Een handje geraspte kaas (optioneel)
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Snij de uien fijn en pers de teentjes knoflook alvast uit. Verwijder het loof van de waspenen, schrap ze schoon en snij in plakjes.
  2. Zet een soeppan op middelhoog vuur met wat olijfolie erin. Bak de uien totdat ze glazig zijn. Vervolgens voeg je knoflook toe, de inhoud van het blik kerstomaten, de plakjes wortel, verse spinazie, cannellinibonen, de orzo en 800 ml. water. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan.
  3. Breng de soep aan de kook en laat vervolgens 11 minuten zachtjes doorkoken. Roer tussendoor af en toe door. Ondertussen knip of snij je de blaadjes van de selderij alvast fijn.
  4. Zodra de soep gaar is roer je de kruiden erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. Serveer de soep met de geraspte kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze orzo maaltijdsoep wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…

1 dag ago

ITALIE Weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…

3 dagen ago

Granolataart met mango (video)

Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola…

6 dagen ago

Barbacoa Mexicaans stoofvlees

Als taco's met pulled beef je als muziek in de oren klinken, dan is dit…

1 week ago

SPANJE Weekmenu

Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat…

1 week ago

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

2 weken ago