Ben jij ook zo iemand die je wakker mag maken voor nachos met homemade guacamole? Ik dus wel. En bedacht dan ook deze vegetarische Nacho bowl met kikkererwten en homemade guacamole! Lekker kleurrijk in je kommetje en genieten maar!

Vegetarische Nacho Bowl met kikkererwten

Deze nacho bowl met kikkererwten is vezelrijk, voedzaam en heel goed geschikt als vegetarisch diner. Het is een gezonde twist voor de ware nacho liefhebbers en niet geheel onbelangrijk: binnen 15 minuten zet je deze nacho bowl met kikkererwten op tafel! Voorzien van een snelle guacamole en romige dressing, is dit een lekker gezond gerecht uit onze Mexicaanse keuken.

Ben jij ook fan van nacho’s of tortilla chips? Hier vind je 7x nachos recepten op een rijtje!

Nog meer lekkere gezonde Mexicaanse recepten

Zoek je meer inspiratie voor nog meer lekkere en gezonde Mexicaanse recepten? (We doen volop ons best hiervoor 😉  Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze lekkere avocadosoep met mais en deze (homemade) bietenwraps met geitenkaas guacamole. Weer eens iets anders! Wil je gewoon lekker traditionele guacamole maken als dip? Zie hier het basis recept voor guacamole om dit zelf te maken!

Print

Nacho Bowl met kikkererwten recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Voor de Nacho Bowl met kikkererwten:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 400 gram gare kikkererwten (als variatie kun je ook kidneybonen of een bonenmix gebruiken)
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 50 gram mais
  • 75 gram veldsla
  • 3 takjes verse koriander
  • 2 handen nachochips

Ingrediënten voor de dressing:

  • 2 el. Griekse of volle yoghurt
  • 2 el. mayonaise
  • 2 takjes verse koriander
  • 1 tl. paprikapoeder
  • Sap van 0.5 limoen (de andere helft kun je in je glas water bij het diner serveren)
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de avocado, verwijder de pit en snij deze in fijne blokjes. Dit kun je gemakkelijk doen door de avocado te halveren, de pit te verwijderen en het vruchtvlees (in de schil) horizontaal en verticaal in te snijden. Vervolgens lepel je de blokjes er zo uit.
  2. Versnipper het rode uitje heel fijn en snij de tomaten in blokjes. Van de paprika verwijder je de pitjes en zaadlijsten en snij vervolgens ook fijn. Verknip of snij de verse koriander alvast.
  3. Extra stap: als je kikkererwten uit blik gebruikt, spoel ze even af en verwarm kort in een steelpannetje met water. Deze nacho bowl met kikkererwten is namelijk heel lekker als de kikkererwten nog een beetje laurwarm zijn.
  4. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing met uitzondering van het zout en peper. Proef de dressing en voeg naar eigen smaak het zout en peper toe.
  5. Nu ga je de nacho bowl maken: Meng in serveer kom de nacho’s met de sla, avocado, kikkererwten, paprika, ui, tomaten en mais door elkaar. Schep de dressing erdoorheen en strooi vervolgens de verknipte koriander er overheen. Serveer de nacho bowl direct.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

15x Zomerse taart met fruit

De zomer is de beste tijd van het jaar om volop te genieten van alle…

6 dagen ago

Franse uiensoep

Uien zijn heel het jaar door verkrijgbaar een soep gemaakt van uien kun je dan…

1 week ago

JAPAN Weekmenu

Deze zomervakantie neem ik je mee naar de andere kant van de wereld! Deze week…

1 week ago

5x Hotdogs recepten (video)

Het is vandaag, 17 Juli 2024 INTERNATIONALE HOT DOG DAY! Nu zijn wij thuis enorme…

2 weken ago

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…

2 weken ago

ITALIE Weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…

2 weken ago