Varieer eens met pesto en maak eens een keertje deze munt pesto met pistachenoten. Een heerlijke en frisse afwisseling!

De afgelopen week ben ik druk in de weer geweest met diverse pesto’s maken. Het is namelijk een ultieme party dip voor bij brood. Maar aangelengd met een beetje mayonaise is het ook uitermakte geschikt voor gefrituurde hapjes of vegetarische bitterballen.


Naast de klassieke basilicum pesto ben ik ook grote fan van deze munt pesto met pistache noten. Deze pesto is een tikkeltje zoeter als je misschien gewend bent. Maar hij doet het ook goed als bijvoorbeeld marinade voor vlees van de grill. Gewoon even lekker mee inwrijven.  Maar goed, geniet lekker van dit variatie recept met munt pesto!

Recept voor Munt Pesto met Pistachenoten:

Voor een (klein) jampotje/kommetje:

Ingredienten:

  • 40 gram gepelde pistachenoten *,
  • 15 gram  munt blaadjes,
  • 10 gram platte peterselie blaadjes,
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt,
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino (= schapenmelk en detoxproof) ,
  • Olijfolie,
  • peper en zout,
  • eventueel 1 gesteriliseerde jampot.

Extra:

Bereidingstijd: 5-10 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Stop de pistachenoten in de choppen en hak grof. Voeg vervolgens de munt, peterselie knoflook en Parmezaanse kaas toe en laat zo’n 30 seconden draaien.
  2. Vervolgens ga je olijfolie toevoegen en laat je de chopper of blender draaien totdat je de gewenste dikte hebt. De dikte van een pesto is een persoonlijke voorkeur: je kunt uiteraard variëren door een wat dikkere pesto te gebruiken voor het dippen van brood. Maar de ‘dunne’ variant is goed voor marinades of als saladedressing en zelfs voor door de pasta.
  3. Breng tot slot de munt pesto alleen nog even op smaak met (weinig) zout en peper.

Eet smakelijk!

* Superfoodtip:  Vervang de helft van de  pijnboompitten  door een anderhalve eetlepel hennepzaad. Dat zit boordenvol  omega-3 vetzuren, vitamine B3 en ijzer.

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

3 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

6 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

1 week ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

2 weken ago