Varieer eens met pesto en maak eens een keertje deze munt pesto met pistachenoten. Een heerlijke en frisse afwisseling!

De afgelopen week ben ik druk in de weer geweest met diverse pesto’s maken. Het is namelijk een ultieme party dip voor bij brood. Maar aangelengd met een beetje mayonaise is het ook uitermakte geschikt voor gefrituurde hapjes of vegetarische bitterballen.


Naast de klassieke basilicum pesto ben ik ook grote fan van deze munt pesto met pistache noten. Deze pesto is een tikkeltje zoeter als je misschien gewend bent. Maar hij doet het ook goed als bijvoorbeeld marinade voor vlees van de grill. Gewoon even lekker mee inwrijven.  Maar goed, geniet lekker van dit variatie recept met munt pesto!

Recept voor Munt Pesto met Pistachenoten:

Voor een (klein) jampotje/kommetje:

Ingredienten:

  • 40 gram gepelde pistachenoten *,
  • 15 gram  munt blaadjes,
  • 10 gram platte peterselie blaadjes,
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt,
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino (= schapenmelk en detoxproof) ,
  • Olijfolie,
  • peper en zout,
  • eventueel 1 gesteriliseerde jampot.

Extra:

Bereidingstijd: 5-10 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Stop de pistachenoten in de choppen en hak grof. Voeg vervolgens de munt, peterselie knoflook en Parmezaanse kaas toe en laat zo’n 30 seconden draaien.
  2. Vervolgens ga je olijfolie toevoegen en laat je de chopper of blender draaien totdat je de gewenste dikte hebt. De dikte van een pesto is een persoonlijke voorkeur: je kunt uiteraard variëren door een wat dikkere pesto te gebruiken voor het dippen van brood. Maar de ‘dunne’ variant is goed voor marinades of als saladedressing en zelfs voor door de pasta.
  3. Breng tot slot de munt pesto alleen nog even op smaak met (weinig) zout en peper.

Eet smakelijk!

* Superfoodtip:  Vervang de helft van de  pijnboompitten  door een anderhalve eetlepel hennepzaad. Dat zit boordenvol  omega-3 vetzuren, vitamine B3 en ijzer.

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

2 dagen ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

5 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

1 week ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

1 week ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

2 weken ago