Hier is ‘ie dan hoor. Hét recept van mijn moeders gehaktballen met rode bietjes. Daar mag je mij dus het hele jaar door ‘s nachts voor wakker maken.
Op mijn voorstelpagina schreef ik het al, deze Oerhollandse gehaktballen met rode bietjes van mijn moeder zijn echt onweerstaanbaar. Heb jij dat ook? Zo’n recept van je moeder of oma die je doet denken aan vroeger?
Mijn moeder heeft dat dus met de witlof van mijn oma. En ik dus met dit gerecht. Nog steeds vraag ik altijd aan mijn moeder of ze dit wil maken als ik langskom. Eigenlijk hoef ik het ook niet meer te vragen, ze neemt het al aan…;)
Toch moet ik je wel waarschuwen. Ik probeer namelijk al zo’n 6 jaar lang precies dit recept voor moeders gehaktballen met rode bietjes te volgen, maar het smaakt nooit hetzelfde als dat mijn moeder het maakt. Desondanks komt het aardig in de buurt, dus ik blijf gewoon proberen!
PrintVoor de gehaktballen:
Voor de rode bietjes:
En voor de aardappels:
Bewaartip: Als je een gehaktbal over hebt, bewaar deze dan vooral in de koelkast als tussendoortje of voor de lunch de dag erna. Lekker in plakjes op een boterham met een lik mosterd…
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda en haar moeder Ria
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Bij de bietjes een laurierblaadje doen als je ze geraspt klaarmaakt, misschien is dat net wat je mist van het originele recept
bedankt voor deze tip in ieder geval! Klinkt als een heel goede aanvulling!
Ik heb vandaag de gehaktballen gemaakt. Heerlijk. Ik kon er nog wel een op, maar maakte er maar twee voor mijn man en mij. Ik heb je recept wel aan mijn favorieten toegevoegd.
Dit is super leuk om te horen, dank je wel Sacha en geniet heerlijk van dit recept!