Hier is ‘ie dan hoor. Hét recept van mijn moeders gehaktballen met rode bietjes. Daar mag je mij dus het hele jaar door ‘s nachts voor wakker maken.
Op mijn voorstelpagina schreef ik het al, deze Oerhollandse gehaktballen met rode bietjes van mijn moeder zijn echt onweerstaanbaar. Heb jij dat ook? Zo’n recept van je moeder of oma die je doet denken aan vroeger?
Mijn moeder heeft dat dus met de witlof van mijn oma. En ik dus met dit gerecht. Nog steeds vraag ik altijd aan mijn moeder of ze dit wil maken als ik langskom. Eigenlijk hoef ik het ook niet meer te vragen, ze neemt het al aan…;)
Toch moet ik je wel waarschuwen. Ik probeer namelijk al zo’n 6 jaar lang precies dit recept voor moeders gehaktballen met rode bietjes te volgen, maar het smaakt nooit hetzelfde als dat mijn moeder het maakt. Desondanks komt het aardig in de buurt, dus ik blijf gewoon proberen!
PrintVoor de gehaktballen:
Voor de rode bietjes:
En voor de aardappels:
Bewaartip: Als je een gehaktbal over hebt, bewaar deze dan vooral in de koelkast als tussendoortje of voor de lunch de dag erna. Lekker in plakjes op een boterham met een lik mosterd…
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda en haar moeder Ria
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Bij de bietjes een laurierblaadje doen als je ze geraspt klaarmaakt, misschien is dat net wat je mist van het originele recept
bedankt voor deze tip in ieder geval! Klinkt als een heel goede aanvulling!
Ik heb vandaag de gehaktballen gemaakt. Heerlijk. Ik kon er nog wel een op, maar maakte er maar twee voor mijn man en mij. Ik heb je recept wel aan mijn favorieten toegevoegd.
Dit is super leuk om te horen, dank je wel Sacha en geniet heerlijk van dit recept!