Lunch recepten

Wraps met groene asperges, Prosciutto en Parmezaan

Voor vandaag heb ik deze heerlijke Libanese wraps met gegrilde groene aspergers gemaakt. Ze zijn tevens omwikkeld met omwikkeld met Prosciutto en Parmezaanse kaas. Dit is echt zo’n gerecht dat je in no-time op tafel tovert en proeft alsof je uren in de keuken hebt gestaan…

Ik hield nooit van asperges

Vroeger hield ik eigenlijk nooit van asperges: wit, groen, het maakte mij niet uit, maar ik kreeg het er niet in. Ik heb wel eens ergens gelezen dat je smaak om de 7 jaar veranderd. Voor mij geldt dat dus voor bijvoorbeeld voor olijven, courgette en asperges. Inmiddels kan ik daar namelijk niet vanaf blijven. Gelukkig maar, want dit gerecht van wraps met groene asperges had ik echt niet willen missen… Wist je overigens dat asperges eten heel gezond is? Lees hier alles over de gezondheidsvoordelen van asperges en wellicht zet jij ze dan ook een stuk vaker op het menu.

Recepten met asperges

Op Betty’s Kitchen zijn we gek op asperges. Deze wraps met groene asperges en ham zijn natuurlijk geweldig. Maar probeer ook een van deze 15x recepten met asperges. Zoals een groene aspergesoep met spinazie of hartige taart met groene groenten. Wist je dat asperges supergezond zijn? Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van asperges.

Wraps met groene asperges

Ik heb voor dit gerecht Libanese wraps gebruikt. Deze zijn gewoon te koop in de supermarkt, ze liggen dan bij de broodafdeling. Deze wraps zijn wat luchtiger en zachter dan voorverpakte Mexicaanse wraps. Vind ik lekkerder! Daarnaast ben ik dus gek op zuivelspread. Eigenlijk overal op en doorheen:) Je kunt hiervoor ook de light-variant kiezen voor een bewuste keuze, maar bijvoorbeeld ook Griekse yoghurt die je op smaak brengt met wat peper, zout en knoflook. Hoe dan ook, het beloven heerlijke wraps met groene asperges te worden!


Print

Recept: Wraps met groene asperges, Prosciutto en Parmezaan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vul je wraps met groene asperges, prosciutto en parmezaanse kaas, rol ze op en je hebt een heerlijke zomerse lunch of diner te pakken!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 wraps 1x
  • Category: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 Libanese wraps
  • 8 groene asperges
  • 100 gram (kastanje-)champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 4 plakjes Prosciutto ham
  • Flinke hand grofgeraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el. zuivelspread
  • 1 el. gedroogde oregano of een paar takjes verse
  • Versgemalen peper
  • 3 el. olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Was de groene asperges, schil ze heel licht en snij het kontje er vanaf.
  2. Halveer de plakjes Prosciutto ham en rol de 8 gehalveerde plakjes strak om de asperges heen. Verwarm 2 el. olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Leg de omwikkelde asperges in de pan en grill ze rondom in ongeveer 15 minuten lichtbruin.
  3. Snij ondertussen de (kastanje-)champignons in plakjes. Verwarm de overgebleven eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons tot ze licht gaan kleuren. Pers dan het teentje knoflook uit boven de pan en verwarm nog een minuutje mee.
  4. Verdeel de zuivelspread over de 2 wraps. Rasp de Parmezaanse kaas alvast, als je dat nog niet gedaan hebt.
  5. Zodra de asperges gegrild zijn verdeel je ze over de besmeerde wraps samen met de champignons en Parmezaanse kaas. Strooi de oregano eroverheen en wat verse peper naar smaak. Rol de wraps op en zet ze eventueel vast met een prikker.  Serveer deze wraps met groene asperges direct.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago