Ben jij ook zo’n fan van maaltijdsoep, noedelsoep of zelfs ramen? Deze vegetarische miso soep met adzuki bonen is perfect voor deze #MeatlessMonday en zit boordevol groenten en peulvruchten. Met de Japanse miso als smaakmaker en de adzukibonen als bron van proteine.
Miso is een smaakmaker uit de Aziatiische keuken. Het bestaat uit sojabonen die gefermenteerd worden, de smaak is een beetje zoutig en miso brengt ‘umami‘ in je gerecht. Als je bijvoorbeeld Ramen soep wilt maken krijg je vaak de keuze om dit met zout, sojasaus of miso te doen. Voor het maken van deze vegetarische miso soep met adzuki bonen voeg je de miso echt pas aan het einde toe. Zo blijven de enzymen in de pasta zoveel mogelijk werkzaam en is het werkelijk een gezonde toevoeging aan je soep.
Wij zijn dus echt dol op miso toevoegen aan je gerechten door die heerlijke smaak, maar ook de gezondheidsvoordelen die het bied. Naast deze vegetarische miso soep met adzuki bonen maakten wij ook deze vegetarische noedelsoep met miso en zeewier. Ook lekker zijn deze Japanse gebakken aubergines met miso dressing genaamd Nasu Dengaku. Geniet in ieder geval heerlijk van nog meer heerlijke gerechten met miso.
Toppings:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Japanse miso soep met adzuki bonen wilt gaan maken!
Ben jij ook zo'n fan van gebakken appeltjes met kaneel? Dan ga jij dit recept…
Heb jij schoolgaande kinderen? Dan staat je deze wekenongetwijfeld het jaarlijkse kerstfeest te wachten. En…
Met een paar goede basisproducten in de voorraadkast en koelkast zet je in een handomdraai…
Maak eens naan met mungbonenpuree en gegrilde courgette voor de #MeatlessMonday. Dat is namelijk lekker…
Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…