Ben jij ook zo’n fan van maaltijdsoep, noedelsoep of zelfs ramen? Deze vegetarische miso soep met adzuki bonen is perfect voor deze #MeatlessMonday en zit boordevol groenten en peulvruchten. Met de Japanse miso als smaakmaker en de adzukibonen als bron van proteine.
Miso is een smaakmaker uit de Aziatiische keuken. Het bestaat uit sojabonen die gefermenteerd worden, de smaak is een beetje zoutig en miso brengt ‘umami‘ in je gerecht. Als je bijvoorbeeld Ramen soep wilt maken krijg je vaak de keuze om dit met zout, sojasaus of miso te doen. Voor het maken van deze vegetarische miso soep met adzuki bonen voeg je de miso echt pas aan het einde toe. Zo blijven de enzymen in de pasta zoveel mogelijk werkzaam en is het werkelijk een gezonde toevoeging aan je soep.
Wij zijn dus echt dol op miso toevoegen aan je gerechten door die heerlijke smaak, maar ook de gezondheidsvoordelen die het bied. Naast deze vegetarische miso soep met adzuki bonen maakten wij ook deze vegetarische noedelsoep met miso en zeewier. Ook lekker zijn deze Japanse gebakken aubergines met miso dressing genaamd Nasu Dengaku. Geniet in ieder geval heerlijk van nog meer heerlijke gerechten met miso.
Toppings:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Japanse miso soep met adzuki bonen wilt gaan maken!
De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…
Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…
Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…