Vroeger… kwam ik nog wel eens bij het grote Douwe Egberts cafe aan de Neude in de binnenstad. Niet zozeer om mijn koffiepunten in te wisselen voor servies, maar het was ook een gezellig koffiehuis voor jong en oud. En daar stond altijd een lekkere najaarskoffie met hazelnoot genaamd Heavenly Hazel koffie op het menu. Een soort latte met hazelnoot siroop en slagroom, perfect om te drinken op herfstachtige dagen!
Onder de rook van Utrecht-West is dikwijls een vleugje versgemalen koffie te bespeuren. In de wijk Oog in Al staat sinds 1929 de fabriek van Douwe Egberts. De omwonenden en passerende auto’s op de snelweg worden dagelijks getrakteerd op ‘verse koffie’ geur en het merk is dan ook niet meer weg te denken uit mijn stadsjie. Mijn favoriete koffie recept is dus deze Heavely Hazel koffie. Dit is een koffie aangevuld met hete melk, een scheutje hazelnoot siroop en een flinke toef slagroom met nougatine on top. Het was voor mij herfst in een koffieglas en altijd op en top genieten. Inmiddels is het grote D.E. cafe in de binnenstad verdwenen, maar gelukkig hebben we dit recept voor hazelnoot koffie nog om thuis na te maken.
Ook leuk: Wil je meer lezen over DE koffie cultuur in Italie? Wat maakt een espresso of lungo? Wat is het verschil tussen en latte en een cappuccino? Lees hier alles over koffie drinken op zijn Italiaans!
Ik hoor graag als jij ook lekker gaat genieten van deze Heavenly Hazel koffie! Tag mij gerust in je creaties op social media want dat vind ik altijd leuk. Maar daarnaast heb ik natuurlijk nog meer fijne recepten met koffie voor je op deze website staan. Zo staat deze pumpkin spice latte elk jaar in September weer op het menu bij de Starbucks. Maken we in weekend en warme zomerdagen een frisse koffie-tonic cocktail klaar. En maakt je ook een fantastisch koffie-havermout ontbijt mee klaar! Wist je dat koffie het overigens ook heel goed doet in zoete bakrecepten? Zo maakte ik bijvoorbeeld deze cappuccino pavlova klaar tijdens de feestdagen. Maar gewoon voor bij je kopje koffie zijn deze hazelnoot koeken met koffie en chocolade ook een aanrader hoor!
Toppings:
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze koffie met hazelnoot siroop, ook wel de ‘Heavenly Hazel’ Koffie wilt gaan maken!
Misschien koop je het wel eens kant-en-klaar voor op toastjes? Maar zelf tonijn salade maken…
Vandaag begint officieel de lente en dat betekent dat de paasdagen ook in aantocht zijn.…
Momenteel vind de Ramadan plaats dus ik wilde een heerlijk recept uit de Marokkaanse keuken…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke, veganistische geroosterde spruitjessalade met boerenkool,…
Als je Turkse of Marokkaanse winkeltjes of bakkers bezoekt dan ben je ongetwijfeld ook deze…
Tijdens de koude winterse dagen komen de comfort food gerechten vanzelf weer op tafel! Zo…
View Comments
Hey Betty, wat een leuk recept, ziet er inderdaad "heavenly" uit, of hij ook echt zo smaakt moet ik eerdaags maar uittesten. Lijkt mij ook erg lekker met lavazza koffiebonen. Groetjes, Anne.