Met deze kleurrijke, vegetarische Mexicaanse maiskoek pizza komt het beste van 2 werelden samen. De bodem is van maiskoek en deze is belegd met lekker veel groenten tot een gezonde pizza. Je kunt de maiskoek pizza lauwwarm of koud serveren.
Heb je nog nooit eerder Mexicaanse maiskoek gehad? Maiskoek is een soort hartige pannenkoek, met mais door het beslag geroerd. Een ideaal gerecht dus om groenten in te verstoppen. Je kunt er bij dit gerecht zelfs voor kiezen om bijvoorbeeld ook de zoete puntpaprika, rode ui en bosui heel fijn te snijden en door het beslag te roeren. Het recept kun je naar eigen wens nog verder aanpassen. Zijn er andere groenten die je nog hebt liggen of lekker vindt? Dan kun je die natuurlijk ook toevoegen als topping. Denk bijvoorbeeld aan avocado, verse spinazie of sla. Maar ook zwarte of kidneybonen passen er goed bij.
Ik ben gek op pizza… Je zou me midden in de nacht wakker mogen maken voor een echt goede pizza. Jammer genoeg is dit alleen helemaal niet gezond, dus ik experimenteer regelmatig op zoek naar een gezonder alternatief. We hebben afgelopen week dan ook een selectie gemaakt van onze favoriete ‘Pizza’s maar dan anders (en vegetarisch)‘, mocht je hier ook wel oren naar hebben. Zo kun je toch lekker pizza eten maar dan op een gezondere manier en alternatieve bodems uitproberen. Voor de grote TexMex liefhebbers is deze Mexicaanse maissoep met tortillachips ook een aanrader! En wat dacht je van een lekkere vegetarische Zoete aardappelsalade Tex Mex style?
Met deze kleurrijke, vegetarische Mexicaanse maiskoek pizza komt het beste van 2 werelden samen. De bodem is een alternatieve pizzabodem van maiskoek en deze is belegd met lekker veel groenten tot een gezonde pizza. Je kunt de maiskoek pizza lauwwarm of koud serveren.
Ingrediënten pizzabodem:
Ingrediënten pizzatopping:
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze Mexicaanse maiskoek pizza maken.
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…