Zeg nou zelf mensen, dit laagjes ontbijt met rood fruit is er toch eentje om super vrolijk mee wakker te worden? Het is een belangrijke bron van vitaminen, proteine en mineralen en gewoonweg heel lekker om zo uit het glas te lepelen.

Gezonder ontbijten met proteine en fruit

Het ontbijt is een belangrijke start van je dag. Het voorziet je lichaam van de benodigde brandstof om er een geweldige dag van te kunnen maken. En gezonder ontbijten met proteine en fruit is niet alleen heel lekker, maar geeft je ook de nodige voedingstoffen hiervoor. Probeer bijvoorbeeld eens dit bananasplit ontbijt of vul een wrap met zuivel en fruit. Dat wordt heerlijk wakker worden!

Een laagjes ontbijt maken

Ik maakte al eerder dit recept voor chiazaad pudding met vanille en blauwe bessen. Chia zaad is namelijk een bron van omega 3 vetten dat ik graag als extraatje toevoeg aan mijn ontbijtjes. Evenals lijnzaan en pompoen of zonnebloempitten. Als je tevens overnight oats maakt dan voegen deze smaakmakers ook een extra bite en crunch toe aan je pap of pudding. En in dit laagjes ontbijt met rood fruit brengen al deze extra smaakmaker ook meer laagjes en verschillende texturen aan en dat is wel zo lekker!


Print

Recept: Chia pudding met rood fruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit vrolijke laagjes ontbijt zorgt voor een perfecte start van de dag. Kwark met banaan, chiazaadpudding met kefir en een smoothie van rood fruit lepel je simpelweg uit. Lekker, gezond, glutenvrij, proteinerijk en lekker! #ontbijt #chaipudding

Ingredients

  • 2 eetlepels chiazaad,
  • 150 ml (plantaardige) melk of kefir,
  • 1 banaan,
  • 100 gram kwark of dikke yoghurt,
  • flinke hand rood fruit,
  • scheutje water.

Toppings: homemade Granola, wat extra (rood) fruit, zonnebloem- of pompoenpitten etc.

Instructions

  1. Een avond van tevoren week je alvast de chiazaadjes met de melk (of kefir). Roer goed door elkaar, stop in een hersluitbaar potjes, schud even goed door en zet gedurende de nacht in de koelkast om te weken. De chiazaadjes zuigen zich dan vol en vormen een puddingachtige consistentie.
  2. De volgende ochtend ga je het recept verder afmaken: Snijd 1/3 van de banaan in plakjes en leg deze onderop in een groot glas. Druk de snijvlakken en beetje vast tegen het glas. Lepel hier vervolgende de kwark in. Top af met de chiazaad pudding en strijk een beetje glad.
  3. Pureer de rest van de banaan met het rode fruit en een scheutje water. Het mag gerust een smoothie consistentie worden. Giet dit voorzichtig op de chiapudding.
  4. Top vervolgens het laagjes ontbijt af met bijvoorbeeld wat homemade granola, wat extra (rood) fruit en zonnebloem-of pompoenpitten. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit laagjes ontbijt wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

3 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

4 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

6 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

1 week ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

2 weken ago