Zeg nou zelf mensen, dit laagjes ontbijt met rood fruit is er toch eentje om super vrolijk mee wakker te worden? Het is een belangrijke bron van vitaminen, proteine en mineralen en gewoonweg heel lekker om zo uit het glas te lepelen.

Gezonder ontbijten met proteine en fruit

Het ontbijt is een belangrijke start van je dag. Het voorziet je lichaam van de benodigde brandstof om er een geweldige dag van te kunnen maken. En gezonder ontbijten met proteine en fruit is niet alleen heel lekker, maar geeft je ook de nodige voedingstoffen hiervoor. Probeer bijvoorbeeld eens dit bananasplit ontbijt of vul een wrap met zuivel en fruit. Dat wordt heerlijk wakker worden!

Een laagjes ontbijt maken

Ik maakte al eerder dit recept voor chiazaad pudding met vanille en blauwe bessen. Chia zaad is namelijk een bron van omega 3 vetten dat ik graag als extraatje toevoeg aan mijn ontbijtjes. Evenals lijnzaan en pompoen of zonnebloempitten. Als je tevens overnight oats maakt dan voegen deze smaakmakers ook een extra bite en crunch toe aan je pap of pudding. En in dit laagjes ontbijt met rood fruit brengen al deze extra smaakmaker ook meer laagjes en verschillende texturen aan en dat is wel zo lekker!


Print

Recept: Chia pudding met rood fruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit vrolijke laagjes ontbijt zorgt voor een perfecte start van de dag. Kwark met banaan, chiazaadpudding met kefir en een smoothie van rood fruit lepel je simpelweg uit. Lekker, gezond, glutenvrij, proteinerijk en lekker! #ontbijt #chaipudding

Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels chiazaad,
  • 150 ml (plantaardige) melk of kefir,
  • 1 banaan,
  • 100 gram kwark of dikke yoghurt,
  • flinke hand rood fruit,
  • scheutje water.

Toppings: homemade Granola, wat extra (rood) fruit, zonnebloem- of pompoenpitten etc.

Instructions

  1. Een avond van tevoren week je alvast de chiazaadjes met de melk (of kefir). Roer goed door elkaar, stop in een hersluitbaar potjes, schud even goed door en zet gedurende de nacht in de koelkast om te weken. De chiazaadjes zuigen zich dan vol en vormen een puddingachtige consistentie.
  2. De volgende ochtend ga je het recept verder afmaken: Snijd 1/3 van de banaan in plakjes en leg deze onderop in een groot glas. Druk de snijvlakken en beetje vast tegen het glas. Lepel hier vervolgende de kwark in. Top af met de chiazaad pudding en strijk een beetje glad.
  3. Pureer de rest van de banaan met het rode fruit en een scheutje water. Het mag gerust een smoothie consistentie worden. Giet dit voorzichtig op de chiapudding.
  4. Top vervolgens het laagjes ontbijt af met bijvoorbeeld wat homemade granola, wat extra (rood) fruit en zonnebloem-of pompoenpitten. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit laagjes ontbijt wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago