Het is volop zomer, dus het perfecte moment om deze kwarkcake met zomerfruit te bakken! Een lekkere frisse cake als tussendoortje voor jezelf of om te serveren als je gasten hebt. En hij is ook nog eens semi-gezond want eiwitrijk, glutenvrij en past zelfs in menig dieet!
Wordt jij ook zo blij van al dat heerlijke zomerfruit in de winkel? Laatst was ik op de markt en ik moest mezelf behoorlijk bedwingen niet alles te kopen wat ik zag… Maak deze cake met het fruit dat voorhanden is of wat je lekker vindt. Je kunt het vol seizoensfruit stoppen, dus natuurlijk ook maken in een heel ander seizoen dan de zomer. Twee flinke handjes (diepvries) frambozen werkt bijvoorbeeld ook! Varieer dus gerust met het fruit in deze kwarkcake.
Taarten en cakes op basis van gebakken kwark hebben een andere smaak en zijn wat droger dan een traditionele cake met roomboter en suiker. Maar daardoor bewust ook wat gezonder! Kwarkcake heeft overigens iets langer de tijd nodig in de oven, anders gaat het breken. Je cakeblik is dan ook zo gevuld, maar de cake heeft wel wat langere oventijd nodig.
Kende je deze Kwarktaart met chocolade trouwens ook al? Een aanrader als je van cake en taart met kwark houdt. Of probeer eens deze Monchou Muffins met kwark!
Het is volop zomer, dus het perfecte moment om deze kwarkcake met zomerfruit te bakken! Een lekkere frisse cake als tussendoortje voor jezelf of om te serveren als je gasten hebt.
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Bewaartip: Je kunt deze kwarkcake prima nog enkele dagen droog en gekoeld bewaren. Of vries een paar plakken per 1 of 2 in. Stop je ‘s ochtends vanuit de vriezer in je tas en dan heb je een heerlijk tussendoortje ‘s middags!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
staat er met een rede 2 keer los 3 eieren? heb je er echt 6 nodig of is dit een fout?
Hi Aniek,
je hebt slechts 3 eieren nodig in dit recept.
groetjes, Betty
Kan de Kokosolie ook worden vervangen door bijvoorbeeld zonnebloem olie of boter?
jazeker!
Superlekker! Ik heb hem gemaakt in een taartvorm (20 cm) met alleen de bosbessen, griekse yoghurt ipv kwark, alleen amandelmeel en roomboter bij gebrek aan de andere producten. Mocht de pret niet drukken. 👌🏻😋
Moet de kokosolie 125 gram echt gebruikt worden. Of mag deze weggelaten worden of vb maar 50g gebruikt worden?
Hi Camille,
je mag altijd zelf ermee experimenteren hoor! Kan ik alleen maar aanmoedigen.
Ik vermoed alleen dat minder kokosolie er ook voor zorgt dat de cake wat droger wordt, maar probeer het dus gerust uit!
kan ik de agave vervangen door erythritol?
Ben heel benieuwd ! binnenkort ga ik hem uitproberen ( morgen)
jazeker! Heel veel plezier en eet smakelijk alvast!
Kan ik in plaats van amandel meel andere meel gebruiken of alleen kokosmeel
Hi Clothilda,
je kunt zeker ook andere meelsoorten gebruiken alleen zal het resultaat iets anders uit kunnen vallen. De ene meelsoort is bakt bijvoorbeeld droger dan de ander.
Laat je ons weten als je een geslaagd alternatief hebt gemaakt?
Succes en eet smakelijk alvast!