Bakrecepten

Kokos Cheesecake met Raffaello

Ik zat laatst eens lekker te genieten van een Raffaello balletje. Je weet wel: het kokos alternatief op Ferrero Rocher. En ik dacht: waarom bestaat hier niet gewoon een hele taart van? Dus de mouwen werden opgestroopt en er werd diezelfde dag nog een Kokos Cheesecake met Raffaello uitgedacht. Eentje die je zelfs eenvoudig vegan en glutenvrij kunt maken!

Kokos Cheesecake met Raffaello maken

Ferrero Rocher is bij velen al bekend als het ronde wafeltje met hele hazelnoot en chocolade creme. maar ken je ook Raffaello al? Dat is een rond wafeltje gevuld met hele amandel en kokos creme. Deze twee toppers komen uit de koker van het Italiaanse Ferrero die ook achter Nutella en de Kinder chocolade zitten. Een merk waarmee ik en velen anderen opgegroeid zijn. De Raffaello balletjes zijn voor mij een soort zomerse chocolade en dat komt vooral door de kokos. Maar je maakt met dit balletje als inspiratie dus ook een heerlijke Kokos Cheesecake met Raffaello van.

Vegan en glutenvrije Raffaello Cheesecake

Je zou dit recept ook Vegan kunnen maken als je plantaardige roomkaas en vegan chocolade zou gebruiken. Hou er alleen rekening mee dat de Raffaello balletjes melkpoeder bevatten en dus niet vegan zijn. Je kunt ze eventueel achterwege laten in dit recept en dan heb je nog steeds een heerlijke Kokos Cheesecake om van te smullen. Hetzelfde kan overigens gezegd worden over een glutenvrije versie van deze taart. De bodem en vulling is namelijk gewoonweg glutenvrij, mits je de Raffaello balletjes zelf achterwege laat omdat deze wel gluten bevatten.

Nog meer recepten met Ferrero Rocher, Raffaello, Kinder Bueno etc

Wie is er niet dol op luxe ‘chocolade’ en snoepgoed?! Niet alleen de kokos Raffaello balletjes waar je dus deze Kokos Cheesecake van kunt maken. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van deze Ferrero Rocher Taart om van te smullen? En voor de liefhebber hebben we zelfs een echte Kinder Bueno Taart op de website staan. Daarnaast kun je mini-chocolade repen ook verwerken in deze Sint-Maarten koek met chocolade snoepjes. En smeren ik en mijn kids ook gerust Nutella op een pizza! Geniet je met ook ons mee?


Print

Recept: Kokos Cheesecake met Raffaelo

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept is geinspireerd door de kleine ronde Raffaello balletjes. Een heerlijk snack van ronde wafel met hele amandel en kokoscreme. Het resultaat is een Kokos Cheesecake met Raffaello die tevens heel eenvoudig vegan en glutenvrij te maken is!

Ingredients

Scale
  • 150 gram ontpitte medjool dadels
  • 150 gram amandelmeel (of hele amandelen).
  • 3 el. geraspte kokos
  • 200 gram stevige roomkaas
  • 400 gram kokosyoghurt (gezoet dus)
  • 100 gram witte chocolade
  • 8 blaadjes gelatine (of 60 gram poeder)
  • 1 tl vanille extract
  • 8 Raffaello balletjes, in stukken gehakt

Toppings:

  • Nog meer Raffaello balletjes 🙂
  • Nog meer geraspte kokos, voor bestrooien
  • Verse aardbeien (of ander fruit)

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor)
  • keukenmixer met garde
  • ronde springvorm 20 cm doorsnede
  • bakpapier

Instructions

  1. Als eerste ga je de bodem van de taart maken. Stop de dadels in een kommetje en giet hier kokend heet water op. Laat 10 minuten staan om te wellen. Schep daarna de dadels er uit (bewaar het vocht) en stop ze in de keukenmachine met amandelmeel (of hele amandelen) en geraspte kokos. Pulseer een aantal keren en laat daarna de machine draaien om tot een smeuig dik deeg te mengen. Mocht het te droog worden kun je lepeltje van het weekvocht erbij doen.
  2. Bekleed de springvorm bodem en opstaande rand met bakpapier. Schep het amandelmengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel uit tot een gelijkmatige bodem. Plaats de vorm in de koeling om alvast op te stijven.
  3. Week de gelatine gedurende 10 minuten in koud water.
  4. Ondertussen klop je de roomkaas luchtig met keukenmixer met garde. Voeg de yoghurt en vanille toe en mix kort door.
  5. Smelt de witte chocolade au-bain marie.  Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine door en roer goed door de warme chocolade met een spatel om te laten smelten. Voor de volgende stap moet de chocolade ook niet te warm meer zijn, maar mag ook niet al aan het uitharden zijn.
  6. Voeg de chocolade met opgeloste gelatine en Raffaello stukjes toe aan het romige mengsel.  Spatel rustig en goed door en schep deze vulling in de springvorm.
  7. Dek de vorm af met huishoudfolie of aluminium folie en laat minstens 4 uren opstijven in de koelkast. Beter is zelfs een hele nacht!.
  8. Voor het serveren bestrooi je de Kokos Cheesecake met bijvoorbeeld nog extra geraspte kokos. Je kunt op ieder puntje nog een (gehalveerde) Raffaello balletjes plaatsen. En geheel in stijl met de kleuren van dit merk kun je nog wat vers rood fruit toevoegen. Snijd de taart in punten en geniet er van!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Kokos Cheesecake met Raffaello wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Hartige taart met groene groenten

Het is weer Meatless Monday en oh my... Deze hartige taart met groene groenten proeft…

2 dagen ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 53 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

5 dagen ago

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

6 dagen ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

7 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

1 week ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

1 week ago