Speciaal voor het Chinese nieuw jaar ging ik aan de slag met een heerlijk recept voor kip in oestersaus! Het is echt zo’n recept dat je zou verwachten bij de afhaal Chinees, maar dan vele malen gezonder en lekkerder!
Lekker gebakken kip uit de wok of koekenpan is altijd lekker! Dit recept voor kip in oestersaus prikkelt werkelijk je smaakpapillen want het is een mooie combinatie van zout met een zoetje. De kip is lekker mals, in een zacht jasje van maizena dat het overigens ook meteen glutenvrij maakt. Als groente maak ik er lekker gestoomde broccoli bij en bak die even kort mee in de saus. En uiteraard serveren we er gekookte noodles bij want die staan nou eenmaal voor een lang en gelukkig leven symbool. Met alle typisch Chinese smaakmakers is dit een gerecht boordevol smaak en eentje die je niet zo gauw meer zult vergeten!
Dit recept voor kip in oestersaus is een echte Chinese klassieker! Lees hier meer over het Chinese nieuw jaars feest en de symboliek achter de gerechten die je dan eet met familie en vrienden.
Nu moet ik eerlijk zeggen dat deze kip in oestersaus echt een van mijn favoriete Chinese recepten is! Als ik een complete top drie zou moeten samenstellen dan staat op de tweede plek kip in pittige kerriesaus! Die mag ook nooit ontbreken bij de afhaal chinees! En op nummer drie staat toch wel de kip in zoetzure saus, die me zelfs heel veel aan Koe Loe Kai doet denken. Maar deze gerechten zijn dus ook heel makkelijk om zelf te maken! Voor een vegetarische avond maak je Nanda’s noodles met bimi en ei klaar! Of voeg zelfs een stukje vis toe zoals bij deze makreel salade met mango en noodles! Tijdens de Chinese nieuw jaars weken ga je tevens nog meer recepten uit de Chinese keuken tegenkomen op deze website!
Speciaal voor het Chinese nieuw jaar ging ik aan de slag met een heerlijk recept voor kip in oestersaus! Het is echt zo’n recept dat je zou verwachten bij de afhaal Chinees, maar dan vele malen gezonder en lekkerder! Heerlijk met gestoomde broccoli en natuurlijk serveer je hem met gestoomde rijst of gekookte dunne noodles. Het kiprecept is overigens glutenvrij en boordevol smaak!
Voor de saus:
Eet smakelijk!
Ook lekker: top het gerecht af met een in ringen gesneden bosuitje en een eetlepel krokant gebakken plakjes knoflook (van de toko). Een beetje fijngehakte koriander kan ook!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Chinese kip in oestersaus met broccoli wilt gaan maken!
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Hoi Betty,
In de Chinese keuken wordt Shaoxing kookwijn in plaats van sherry gebruikt, lijkt op elkaar maar is net even anders, en veel goedkoper.