Door Nanda – Het is weer Meatless Monday, dus wilde ik jullie verrassen met een heerlijk vegetarisch recept. Vandaag zetten we een lekkere en gezonde kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto op het menu.

Weer eens wat anders dan de klassieke pesto met basilicum of zongedroogde tomaat. Er zitten veel groenten verstopt in dit gerecht, dus niet alleen lekker, maar ook erg gezond!

Glutenvrije Pasta van groente

In de meeste supermarkten kun je tegenwoordig ook allerlei andere soorten pasta kopen, bijvoorbeeld gemaakt van kikkererwtenmeel, boekweit of linzenmeel. Voor dit gerecht heb ik dan ook kikkererwtenpasta gebruikt als alternatief voor traditionele pasta. Kikkererwtenpasta is glutenvrij en zit vol eiwitten en vezels. Zo krijg je weer wat extra goede voedingsstoffen binnen. Natuurlijk kun je dit gerecht ook met een andere pasta maken als je dat wilt.

Dol op pesto

Als je wat extra pesto maakt, kun je dit ook gebruiken voor op brood of om een toastje in te dippen. Je kunt het de volgende dag ook bij je groenten serveren, of marineer je vlees er lekker in. Genoeg mogelijkheden! Ben je geïnspireerd om eens andere pesto’s te maken? Bekijk dan dit recept van munt pesto met pistachenoten. Of zelfs de zoete notenpesto die ik voor het Turks pizzabrood maakte. Liever de klassieke basilicumpesto eens zelf maken? Ook daar heeft Betty’s Kitchen een recept voor, die vind je hier!


Print

Recept: Kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 4 reviews

Het is weer Meatless Monday, dus wilde ik jullie verrassen met een heerlijk vegetarisch recept. Vandaag zetten we een lekkere en gezonde kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto op het menu.

  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 75 gram pijnboompitten
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 kleine courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje verse peterselie
  • 125 gram grana padano kaas
  • 150 gram kikkererwtenpasta
  • 2 trostomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 150 milliliter olijfolie (extra vierge)
  • Traditionele olijfolie om in te bakken
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmixer

Instructions

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden.
  3. Snij de paprika’s en courgette in blokjes. Verwarm wat olijfolie (traditionele) in een hapjespan. Bak de paprika en courgette erin op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin kleuren. Pers de knoflook uit boven de pan en bak deze nog even kort mee.
  4. Rasp de grana padano alvast en zet deze apart.
  5. Nu ga je de pesto maken. Hiervoor kun je gebruikmaken van een staafmixer of keukenmachine, net wat je hebt. Voeg de extra vierge olijfolie, paprika-courgettemengsel uit de pan, verse peterselie, geraspte grana padano, geroosterde pijnboompitten en een snuf zout en peper samen in een kom. Hou een beetje van de grana padano en pijnboompitjes apart. Mix het mengsel nu tot een gladde pesto. Je kunt de pesto wat grover houden of tot een egaal mengsel vermalen, net wat je lekker vindt. Proef de pesto en voeg naar smaak nog wat extra kruiden, zout of peper toe.
  6. Snij de tomaten en mozzarella in plakjes. Plaats deze om en om op een bordje, eventueel met wat verse kruiden en olijfolie eroverheen gesprenkeld.
  7. Zodra de pasta klaar is giet je hem af. Vermeng de pasta met de paprika-courgettepesto of serveer de pesto als een saus over de pasta heen. Serveer de pasta met de apart gehouden pijnboompitjes en grana padano eroverheen gestrooid. De frisse tomaten-mozzarella-salade kun je ernaast serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago