In het vroege voorjaar had ik op een koude weekenddag echt nog zin in een kom verwarmende maaltijdsoep. Deze vegetarische kaassoep met paddenstoelen en bosuitjes bleek een voltreffer om die behoefte te vervullen 😉
Deze Hollandse kaassoep is een lekkere, gebonden soep geworden die met een broodje of soepstengels erbij prima door kan voor maaltijdsoep. Maak een flinke pan en geloof mij, na die eerste kom schep je ongetwijfeld nog een even bij…
Ik serveerde de kaassoep met gebakken paddenstoelen en rauwe bosuitjes, maar je kunt dit naar eigen wens vervangen door jouw favoriete groenten of voeg dit juist extra toe. Denk bijvoorbeeld aan rauwe stukjes bleekselderij, paprika of gekookte bloemkool of broccoli.
In deze kaassoep met champignons verwerkte ik geraspte cheddarkaas: een heerlijke pittige kaas die net een andere twist aan een gerecht kan geven. Ga je liever voor een normale belegen kaas? Dat kan maar die combineert wellicht beter met bloemkoolsoep. En zoek je meer inspiratie voor verwarmende maaltijdsoepen? Eerder maakte ik voor Betty’s Kitchen bijvoorbeeld deze spruitjessoep met kastanjechampignons en deze avocadosoep met mais. Een idee voor de volgende keer?
Dit is een goed vullende maaltijdsoep met kaas en paddestoelen. Heerlijk voor op de Meatless Monday.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…