In het vroege voorjaar had ik op een koude weekenddag echt nog zin in een kom verwarmende maaltijdsoep. Deze vegetarische kaassoep met paddenstoelen en bosuitjes bleek een voltreffer om die behoefte te vervullen 😉
Deze Hollandse kaassoep is een lekkere, gebonden soep geworden die met een broodje of soepstengels erbij prima door kan voor maaltijdsoep. Maak een flinke pan en geloof mij, na die eerste kom schep je ongetwijfeld nog een even bij…
Ik serveerde de kaassoep met gebakken paddenstoelen en rauwe bosuitjes, maar je kunt dit naar eigen wens vervangen door jouw favoriete groenten of voeg dit juist extra toe. Denk bijvoorbeeld aan rauwe stukjes bleekselderij, paprika of gekookte bloemkool of broccoli.
In deze kaassoep met champignons verwerkte ik geraspte cheddarkaas: een heerlijke pittige kaas die net een andere twist aan een gerecht kan geven. Ga je liever voor een normale belegen kaas? Dat kan maar die combineert wellicht beter met bloemkoolsoep. En zoek je meer inspiratie voor verwarmende maaltijdsoepen? Eerder maakte ik voor Betty’s Kitchen bijvoorbeeld deze spruitjessoep met kastanjechampignons en deze avocadosoep met mais. Een idee voor de volgende keer?
Dit is een goed vullende maaltijdsoep met kaas en paddestoelen. Heerlijk voor op de Meatless Monday.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…