Het is deze maand Italie Maand op de blog en dat vieren we met een hartige Italiaanse pannenkoekentaart. Tevens laat ik je ook zien dat je heel eenvoudig zelf bechamelsaus kunt maken!
Je stapelt deze taart simpelweg op met (kant-en-klare) pannenkoeken en gebruikt als vulling alle ingrediënten die jij lekker vind. Of maak het jezelf nog gemakkelijker: ga voor een zak kant-en-klare gesneden Italiaanse wokgroente. Koken hoeft echt niet moeilijk te zijn.
Wist je dat pannenkoeken een uitstekend alternatief zijn voor pasta vellen? Dat komt door de compacte structuur. Je maakt er namelijk een heerlijke lasagna bolognese mee, maar in de oven bak je ook deze heerlijke gestapelde Italiaanse pannenkoekentaart mee. Die eigenlijk stiekem ook een alternatieve lasagna is. En voor diegenen die liever helemaal voor een vegetarische, bloemloze (glutenvrije) lasagna gaan, check dan gauw dit recept voor een groente lasagna met courgette en aubergine. Zo zie je maar: je kunt lekker volop variëren in de Italiaanse keuken!
PrintVoor de Bechamelsaus:
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…