Nu we niet op citytrip naar New York kunnen gaan zullen we thuis aan de slag moeten gaan. Ga jij voor homemade New York Hotdog, of liever een pizza? Kun je niet kiezen, combineer ze dan samen tot deze hotdog pizza net zuurkool, cheddar en pickles!

Hotdogs op een pizza

Een food hybride is een gerecht waarbij je twee (soorten) gerechten tot een smakelijk geheel combineert. Deze geslaagde pairing past ik al eens eerder toe bij mijn Croissant wafels, a.k.a. Croiffles! Maar zo zijn er nog veel meer lekkere combinaties te bedenken. Toen ik op een avond niet kon kiezen tussen hotdogs of pizza maken, ontstond hier het idee voor een Hot Dog pizza. Ja dat lees je goed: een pizza met hotdogs erop. Niet een heel originieel idee meer, want elke grote wereldwijde pizza keten heeft hem (al eens) op de kaart gezet. Maar ik laat je zien hoe je deze geweldige foodhybride pizza ook thuis zelf kunt maken. Hij is echt verrukkelijk en je mag me hierna bedanken hoor 🙂

Ben jij fan van Hotdogs? Check dan ook zeker deze 5x Hotdog recepten inclusief video! De New York style hotdog maak je namelijk heel gemakkelijk zelf thuis klaar!

Nog meer pizza’s met vlees topping

Pizza is echt mijn guilty pleasure! Op deze website vind je dan ook heel veel verschillende pizza recepten terug. Hou jij ook wel van vlees of Hotdog pizza? Check hier dan nog meer pizza;s met verschillende ‘vlees’ toppings! Zo ging ik eerder aan de slag met een pizza met spianata romana! Maar deze pizza rolls met parmaham en mozzarella zijn zeer zeker ook een aanrader! Ook lekker is deze pizza met tonijn en ui en zo tik je meteen die 1x vis per week af! En als je pittige salami in huis hebt dan maak je deze pizza met salami en courgette! Ik denk dat jullie inmiddels wel snappen waarom pizza mijn ultieme guilty pleasure is?!


Print

Recept: Hotdog Pizza

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga jij voor homemade New York Hotdog, of liever maak je liever een pizza? Kun je niet kiezen, combineer ze dan samen tot deze hotdog pizza net zuurkool, cheddar en pickles!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
  • 4 sauslepels tomatensaus
  • 150 gram voorgekookte zuurkool *
  • halve ui, in ringen
  • 4 stuks hotdog worsten
  • plakjes augurk (in pot)
  • 75 gram geraspte cheddar kaas
  • verse oregano
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • mosterd

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Maak het pizzadeeg volgens het recept of haal simpelweg je groente pizza uit de verpakking.
  2. Lepel de tomatensaus over de bodems en smeer uit met de bolle kant van de (saus)lepel. Zorg ervoor dat je ongeveer 1 voor de rand vrij laat van saus.
  3. Verdeel de voorgekookte zuurkool over de pizza’s. Leg ze her en der in kleine hoopje neer. Verdeel hier vervolgens ook de uien overheen.
  4. Snijd de hotdogs in de lengte doormidden en vervolgens in 4 stukken. Rangschik deze over de pizza en stop ze er een beetje tussen.
  5. Top af met plakjes augurk naar wens en bestrooi tot slot met de kaas. Breng de pizza op smaak met wat fijngesneden (verse of gedroogde) oregano, zout & peper.
  6. Bak de Hotdog pizza’s in de oven gedurende 10 -12 minuten. Snijd daarna in punten en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

* Voorgekookte zuurkool maken:

In de supermarkt kocht ik gesneden zuurkool in een zak (520 gram). Deze dient nog wel 25 minuten voorgekookt te worden in een pannetje water voordat je hem kunt gebruiken in dit recept voor Hotdog pizza. Check dus even je verpakking van de zuurkool voor juiste bereiding. Giet daarna de zuurkool af en laat goed uitlekken. Voeg daarna toe aan de pizza tijdens stap 3.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hotdog pizza wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago