Omdat het de afgelopen week lekker warm is geweest, is het wel de bedoeling om je vochtniveau’s op peil te blijven houden. En hoe beter dan met een heldere pikante soep uit Thailand.
Tom Yum is de naam van deze heldere groentesoep en ik voeg nog wat stukjes kipfilet toe voor een lekkere vulling. Maar je kunt bijvoorbeeld ook garnalen gebruiken.
Met het warme weer doe je er goed aan om regelmatig verkoeling te zoeken. Ga dus niet de hele dag in de volle zon zitten en zorg dat je genoeg water drinkt. Met dit warme weer zweet je natuurlijk een stuk sneller en dat komt je vochthuishouding niet ten goed. Een soep is niet alleen makkelijk en snel te bereiden, maar het is ook de ideale manier om extra vocht en een flinke portie groente binnen te krijgen. Daarnaast bevatten bouillonblokje ook zout, wat er voor zorgt dat je lichaam niet zo snel al het vocht afvoert, maar ook wat vasthoud. Het enige nadeel van zo’n kant-en-klaar bouillonblokje is dat deze veelal teveel zout bevatten.
Bij het bereiden van deze heldere pikante soep uit Thailand gebruik ik daarom ook 2x zoveel water. In Thailand vond ik de smaak van deze soep namelijk zowieso intens en pittig, dat ik besloten heb het recept iets milder te maken. Neem niet weg dat je nog steeds een smaakvolle en pikante soep van me krijgt hoor! Maar voeg eventueel een extra Tom Yum bouillonblokje en/of rode peper toe als je dit lekker vindt of het gewend bent om zo pittig te eten.
Tom Yum is een heldere, pikante maar ook zurige soep, die veel in Thailand wordt gegeten. Bij de Toko vind je hier een speciaal bouillonblokje voor: de Thaise variant van Knorr namelijk. Ja serieus, die wordt daar ook gewoon gebruikt en je herkent het pakje ook direct, maar dan met (voor mij) onleesbare Thaise tekens. Dit Tom Yum boullionblokje is de basis voor deze heldere pikante groentesoep en je voegt natuurlijk zoveel mogelijk ingredienten toe die jij lekker vind. Allereerst lekker veel groente, want dat geeft zoveel smaak en is gezond. Maar je voegt ook bijvoorbeeld gesneden kip toe aan de soep (Tom Yum Gai), of garnalen (Tom Yum Goong). Dit zijn slechts 2 varianten die wij in Thailand hebben gegeten, maar ik heb mij laten vertellen dat er nog meer mogelijkheden zijn.
Eet smakelijk,
Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Lijkt me een heerlijk soepje Betty :-) Sowieso gek op de Thaise keuken, heerlijk!
Het is echt een aanrader Sandra, met een lichte pit hoor! Hoort ook wel een beetje bij dit weer he :-)
Jammie!
Deze heb ik echt wel bizar pittig gehad in Thailand. Té is niet goed haha!
Heerlijk! Ik at ook geregeld soep toen ik in Azië was, prima manier om meer vocht binnen te krijgen.
Jazeker, en het is ook nog eens gezond en erg lekker!
Een heerlijk recept
Dank je wel!
Ik wil deze soep graag eens maken, maar mijn toko had die bouillonblokjes niet! Ze gaven me een potje pasta mee in plaats daarvan, dat zou ik ook kunnen gebruiken. Klopt dat? En hoeveel van de pasta raad je me aan te gebruiken?