Print

Recept: heldere pikante soep uit Thailand (Tom Yum)

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Thaise keuken

Ingredients

Scale
  • 2 liter water,
  • 2 Thaise Knorr bouillonblokjes voor Tom Yum,
  • 2 grote uien,
  • 1 rode paprika,
  • 1 groene paprika,
  • 1 spaanse peper,
  • 100 gram baby mais,
  • 100 gram shitake en/of kastanje champignons,
  • 300 gram kipfilet,
  • 1 eetlepel fijngehakte gember,
  • 1 theelepel bruine suiker,
  • Sap van 1 limoen,
  • 1 eetlepel vissaus (Nam Pla)
  • verse koriander.

EXTRA:

  • Ruime soeppan of wok.

Instructions

  1. Giet het water en de bouillonblokjes in de soeppan en breng aan de kook. Ondertussen ga je de groente snijden:Heldere pikante soep uit Thailand (Tom Yum)
  2. Pel de uien en snijd in parten. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in grove stukken. Was de peper, verwijder de steel en snijd in ringen. Was de baby-mais grondig en snijd in drieen. Boen de shitake en/of kastanje champignons schoon en snijd in parten. Voeg de groente bij de Tom Yum bouillon en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur naar middelmatige temperatuur en laat gedurende 10 minuten doorkoken, met de deksel op de pan.
  3. Snijd de kipfilet in grove stukken en voeg toe aan de pan, samen met de fijngehakte gember en de suiker. Laat deze 5-8 minuten meekoken in de heldere pikante soep. De kip wordt als het ware gepocheerd en behoud een malse bite.
  4. Tot slot breng je de soep op smaak met het limoensap, de vissaus en wat verse koriander.  Schep de heldere pikante soep uit Thailand in een kommetje en serveer direct.