Print

Recept: heldere pikante soep uit Thailand (Tom Yum)

Heldere pikante soep uit Thailand (Tom Yum)

Ingredients

Scale

EXTRA:

Instructions

  1. Giet het water en de bouillonblokjes in de soeppan en breng aan de kook. Ondertussen ga je de groente snijden:Heldere pikante soep uit Thailand (Tom Yum)
  2. Pel de uien en snijd in parten. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in grove stukken. Was de peper, verwijder de steel en snijd in ringen. Was de baby-mais grondig en snijd in drieen. Boen de shitake en/of kastanje champignons schoon en snijd in parten. Voeg de groente bij de Tom Yum bouillon en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur naar middelmatige temperatuur en laat gedurende 10 minuten doorkoken, met de deksel op de pan.
  3. Snijd de kipfilet in grove stukken en voeg toe aan de pan, samen met de fijngehakte gember en de suiker. Laat deze 5-8 minuten meekoken in de heldere pikante soep. De kip wordt als het ware gepocheerd en behoud een malse bite.
  4. Tot slot breng je de soep op smaak met het limoensap, de vissaus en wat verse koriander.  Schep de heldere pikante soep uit Thailand in een kommetje en serveer direct.