Het is nog volop rabarber seizoen! Dus we gaan lekker genieten van deze vrolijke roze stengel! Ontbijt bijvoorbeeld eens met havermoutpap met rabarber en aardbeien.
S’ochtends ontbijt ik heel dikwijls met havermout en vers fruit. Havermoutpap is een voedzaam ontbijt en zorgt er voor dat ik aardig wat uren ‘vol’ zit. Maar omdat op dit moment de rabarber natuurlijk helemaal van het seizoen is, bedacht ik dit zoete ontbijtrecept voor havermoutpap met rabarber en aardbeien. Dat past nu namelijk helemaal in het seizoen en die fris-zoet-zure combinatie is verrukkelijk om mee wakker te worden. Zowieso maak ik aan het begin van de seizoen graag een pot rabarber jam met steranijs, zodat ik hier een aantal weken lekker van kan genieten. In het recept hieronder vind je dan een snelle en aangepaste versie.
De compote van rabarber-aardbeien is meteen een flinke portie, die je gerust een week in de koelkast kunt bewaren. Deze lepel je s’ochtends dan lekker door de havermout pap. Maar is ook lekker op brood (als jam), of over ijs of een ander toetje. Check hier in ieder geval nog veel meer lekkere recepten met rabarber. Je had het misschien niet gedacht, maar de zure groente blijkt verrukkelijk in taart recepten of in andere zoetigheden.
Havermout is een uitstekende start van de dag. Nu de rabarber in het seizoen is maak je hier heel eenvoudig een havermoutpap met rabarber en aardbeien mee.
Eet smakelijk! groetjes, Betty
Heb je nog rabarber-aardbeien compote over? Schep dit in een schoongemaakte jampot en bewaar nog enkele dagen in de koelkast.
Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
View Comments
Dank je wel voor deze gezonde recepten!!
Geïnspireerd door jou heb ik radarbermoes met appel en pruimen gemaakt zonder verdere toevoegingen, ook erg lekker. Ik hou niet zo van aardbeien verwerkt in een gerecht, vandaar de aanpassing.
Maar wat een ontzettend lekkere aanpassing! Bedankt voor het delen en geniet er van!