Categories: Overige

Vers van de pers #2

Dit is een nieuwe rubriek waar ik onlangs mee begonnen ben. Er zijn namelijk zo veel leuke en lekkere dingen te krijgen voor in de keuken, en het is ook bijna onmogelijk voor mij om alles uitgebreid te proberen of te reviewen. Dus zet ik af en toe een lijstje met nieuwtjes op de blog: oftewel vers van de pers. En deze keer zijn het 3 nieuwe producten om te proeven en werkelijk van te smikkelen. 

Kromkommer soep van gekke groente

Krom is het nieuwe recht! Wist je dat 5 – 10 procent van onze groente worden verspild vanwege hun looks? Kromme komkommers, tweenbeenwortels, hartvormige tomaten en te groot uitgevallen bietjes komen simpelweg niet in de schappen te liggen. Ook overproductie is een belangrijke reden waarom groente in veevoer belandt of terecht komt in de biovergister. Nogal krom, vinden drie jonge wereldverbeteraars en daarom hebben zij de eerste soeplijn gemaakt van gekke groente gelanceerd. Want een lelijke wortel proeft ook nog steeds als wortel.

De soepen van Kromkommer zijn te koop in 3 smaken: Bietensoep, tomatensoep en wortelsoep. Per zak van 570 ml betaal je 3.79 euro. Te koop bij WAAR-winkels (incl. de webshop), Buiten (rotterdam) en GROOS (amsterdam). Voor meer informatie zie de website van kromkommer.

Pickwick Fruit Fusion Thee

Pickwick komt met échte vruchtenthee. Geen zwarte thee met een smaakje, maar échte gedroogd fruit in een theezakje. Deze Fruit Fusion thee bevat daarom geen cafeïne en is 100% natuurlijk. De combinaties zijn op zijn minst opvallen te noemen en zijn natuurlijk perfect voor de aankomende zomer.

De Pickwick Fruit Fusion komt in 3 smaken: Ananas & Citroen, Framboos & Aardbei en Zwarte Bes & Kers. Een doosje met 20 theezakjes kost 1.69 euro. Voor meer informatie zie de website van Pickwick.


LoveChock Rocks

Raw cacao is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze voeding. Het zit vol met ‘liefdesopwekkende’ stofjes, geeft energie en werkt stressverlagend. Vorig jaar kwam Lovechock al met repen van rauwe cacoa, dit jaar komen zij met Lovechock Rocks. Het zijn haast kleine bonbons die er uit zien als bruine steentjes. Gevuld met superfoods als o.a.  quinoa, hennepzaad, reishi en raw cacoa. Het schattige en kleurrijk doosje is 100% afbreekbaar en maakt het leuk om cadeau te geven. Daarnaast zet lovechock zich in voor eerlijke handel en krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten.

De Lovechock Rocks komen in 3 smaken: Moerbei/Hennepzaad, Amandel/Kaneel en Rozijn/Kokosnoot. De Lovechock Rocks zijn te koop bij EkoPlaza en de natuurwinkel voor 4.49 euro per doosje (75 gram). Voor meer informatie zie: www.lovechock.com . 


Hebben jullie deze producten reeds gespot en geproefd? En wat vond je er  van?

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Dat ziet er allemaal lekker uit! Ik heb deze producten nog niet gezien/geproefd. Wel heb ik de naam Kromkommer al eens voorbij zien komen, ik vind het initiatief erg goed!

    De thee lijkt mij erg lekker, met puur fruit! Ik drink nogal veel (vruchten)thee, dus ik hoop dat ze ook veel lekkerder smaken! Ik ga ze in ieder geval snel proberen :)

    • Hi Desiree,
      die thee doet echt hoofden draaien ja, maar zeker een aanrader :-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago