Ik hou wel van een lekker kleurtje in mijn gerechten! En deze havermoutpap met blauwe spirulina is mijn meest recente ontdekking. Niet alleen een lust om te zien, maar het blijkt ook nog eens een boost aan je gezondheid te geven!

Geef je gezondheid een boost met spirulina!

Ken jij deze groene of blauwe algen soort al? Hoewel de smaak niet door iedereen te waarderen is, is dit een tof ingrediënten voor door je recepten. Niet alleen omdat het een mooie diep groene of blauw kleur van krijgt. Maar spirulina is een rijke bron van eiwitten, proteïne en aminozuren. Tevens bevat het ook de vitamines C, E en K en helpt je gezondheid een boost te geven! Zo kun je het s’ochtends door een beetje water roeren en als shotje nemen. Of mix door je favoriete smoothie (bowl), juice of pancake beslag. Wist je dat havermoutpap met spirulina ook een goede manier is om het mee in te nemen? De pap verbloemt namelijk wat van de smaak en die saaie havermout krijgt zo echt een kleurboost!

Recepten met spirulina

Wordt jij ook zo blij van dit felle kleurtje in de havermoutpap met blauwe spirulina? Dan heb ik nog meer recepten met spirulina in petto voor je! Smoothiebowl met kiwi en groene spirulina, lekker koel en verfrissend op de zomerse morgen. En wat dacht je van borrelen met deze groene hummus bowl met zoete aardappel. Zo lekker en eigenlijk ook zo gezond! Varieer dus gerust met een beetje extra spirulina door je recepten. Al is het alleen al voor het mooie fel groene of fel blauwe kleurtje!


Print

Recept: Havermoutpap met blauwe spirulina

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Geef je havermoutpap recepten een diep groene of fel blauwe tint met spirulina poeder! Het voegt niet alleen een mooi kleurtje toe maar is ook nog eens heel gezond en een bron van eiwitten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • 250 ml (amandel)melk,
  • 4-5 eetlepels havermout,
  • 1 eetlepel zonnebloem- en/of pompoenpitten,
  • ½ theelepel blauwe spirulina poeder,
  • 3 eetlepels (plantaardige) yoghurt,
  • 1 theelepel notenboter,
  • paar blauwe bessen,
  • hennepzaad.

Instructions

  1. Stop het amandelmelk, havermout en zonnebloem- en/of pompoenpitten in een pannetje en breng al roerende aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als het te droog kookt.
  2. Zet het vuur uit en roer de blauwe spirulina poeder doorheen. Schep een kommetje of glas en laat iets afkoelen.
  3. Schep hier de yoghurt overheen en vervolgens de notenboter. Top af met blauwe bessen en wat hennepzaad.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

12 uur ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago