De afgelopen weken ben ik lekker bezig geweest met een aantal Griekse recepten voor op de site. Alleen ontbrak het nog aan een typisch Grieks taartje, zoals deze Halva Cake.
Gruwel alsjeblieft niet meteen bij de gedachte aan griesmeel, want dit is een verrukkelijke zoete, natte cake cake, met pistachenoten, amandelen en een vleugje kaneel. Echt een heerlijke afsluiter van je Griekse dinner party.
De Grieken houden wel van lekkere zoete versnaperingen. En deze doordrenkte cake is een klassieker uit de Griekse keuken. Halva is een aangebakken semolina koek, doordrenkt met suikerwater en smaakmakers zoals citroen en kaneel. Het recept voor Griekse Halva Cake is op zijn minst bijzonder te noemen, want je bakt het deeg in een pan op het fornuis. Er komt dus geen oven of koelkast aan te pas, zoals bij de meeste taarten en cake recepten.
PrintExtra:
Tip: Bewaar de halva griesmeelcake, afgedekt met zilverfolie gerust nog een dag of 3 in de koelkast. Maar serveer altijd op kamertemperatuur. (Even van tevoren uit de koeling halen dus.)
Kali Orexi (= eet smakelijk!)
Groetjes, Betty
Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…
Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…
Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…
De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…
Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…
Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…