De afgelopen weken ben ik lekker bezig geweest met een aantal Griekse recepten voor op de site. Alleen ontbrak het nog aan een typisch Grieks taartje, zoals deze Halva Cake.
Gruwel alsjeblieft niet meteen bij de gedachte aan griesmeel, want dit is een verrukkelijke zoete, natte cake cake, met pistachenoten, amandelen en een vleugje kaneel. Echt een heerlijke afsluiter van je Griekse dinner party.
De Grieken houden wel van lekkere zoete versnaperingen. En deze doordrenkte cake is een klassieker uit de Griekse keuken. Halva is een aangebakken semolina koek, doordrenkt met suikerwater en smaakmakers zoals citroen en kaneel. Het recept voor Griekse Halva Cake is op zijn minst bijzonder te noemen, want je bakt het deeg in een pan op het fornuis. Er komt dus geen oven of koelkast aan te pas, zoals bij de meeste taarten en cake recepten.
PrintExtra:
Tip: Bewaar de halva griesmeelcake, afgedekt met zilverfolie gerust nog een dag of 3 in de koelkast. Maar serveer altijd op kamertemperatuur. (Even van tevoren uit de koeling halen dus.)
Kali Orexi (= eet smakelijk!)
Groetjes, Betty
De Meatless Monday van vandaag is een heerlijke verse Italiaanse tortellinisoep. Geloof mij, als je dit eet en…
Het weekend staat alweer voor de deur en ik heb een heerlijk comfort food gerecht…
De liefde voor pasta zit er bij mij al van jongs af aan in! Een…
Dit is een verrukkelijk recept voor een homemade Chinese rundvlees soep met noodles. De runderbouillon…
We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado's…
Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…