De maand Januari staat natuurlijk bol van de goed voornemens en immers ook bij mij zelf. In een poging weer gezonder te eten besloot ik om een gezonde groente lasagne met courgette en aubergine te maken. Het resultaat is een overheerlijke vegetarische lasagne geworden die iedereen eigenlijk wel lekker vind. Ondanks de overdosis aan groente.
We weten het allemaal: in 2016 zouden we minder vlees en juist meer groente moeten eten. Dat is gewoonweg beter voor je. Dus als ik zin heb in lasagne en er achter kom dat er geen lasagne velletje meer in huis te bekennen is, want hallo glutengevoelig buikje.. Dan besluit ik maar om simpelweg plakken courgette en aubergine te gebruiken in plaats van een lasagnevel. Deze groente lasagne met courgette en aubergine is dus simpelweg een opeenstapeling van gegrilde plakken courgette en aubergine, afgewisseld met een tomatensaus en mozzarella kaas, om de smaken bij elkaar te binden. En de kaas geeft tevens die heerlijke ‘chewy‘ smaak, zoals je bij een lasagne mag verwachten.
Dat deze groente lasagne met courgette vervolgens bestempeld kan worden als vegetarisch hoofdgerecht, glutenvrij en voedselzandloper proof, is alleen maar mooi mee genomen. Wat is het toch lekker als een goed voornemen zo heerlijk uitpakt! En mocht je echt niet zonder een stukje vlees kunnen? Bak dan ongeveer 150 gram (runder)gehakt rul, met de ui en knoflook. Je krijgt dan ook een extra vullende groente lasagne en dan is het gerecht ook meteen goed geschikt voor een Low Carbs dieet.
PrintDe maand Januari staat natuurlijk bol van de goed voornemens en immers ook bij mij zelf. In een poging weer gezonder te eten besloot ik om een gezonde groente lasagne met courgette en aubergine te maken. Het resultaat is een overheerlijke vegetarische lasagne geworden die iedereen eigenlijk wel lekker vind. Ondanks de overdosis aan groente.
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAARTIP: Heb je lasagne met courgette over? Laat deze helemaal afkoelen op het aanrecht en bewaar nog max. 2 dagen in de koelkast. Stop de schaal gewoon weer terug in de oven om de afgekoelde lasagne op te warmen.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Sorry, maar dit is géén lasagna!
Lasagna is de naam van de pasta bladeren, niet een ovengerecht wat uit laagjes bestaat. Hier gebruik je de bladen niet, dus is het geen lasagna. Jammer dat de anti-vlees/koolhydraten maffia steeds meer keukentermen kaapt zonder precies te weten waar de culinaire naamgeving vandaan komt. Kipstuckjes anyone?
Niks tegen je gerecht trouwens, ik maak een vrijwel identieke lasagna (MET lasagna bladeren), en die is heerlijk. Al vind ik persoonlijk mozzarella te laf voor dit soort gerechten, en kies ik liever voor een kaas die wat meer smaak aan het gerecht geeft, zoals een rijpe Cheddar met daar bij wat Parmezaanse kaas.
Was echt heerlijk! Niet te zwaar op de maag. Miste het vlees totaal niet.
dat is goed om te horen! Bedankt Julia!
Heb vanochtend alle ingrediënten gekocht en ga het zometeen bereiden. De smaken en de combi er van lusten we alle vier denk ik wel, waar ik als "maakster" van het gerecht een beetje tegen aan zie is, hoe bindt de lasagna zich? Ik denk dat ik voor de zekerheid, tussen de laagjes door nog wat paneermeel strooi, wil ook niet dat er straks een soort van soep opgeschept moet worden. (ik kook in een ander gezin, dan mijn eigen) Laat het zeker weten!
Hi Sonja,
helaas, als je pasta weg gaat laten, dan mis je inderdaad een 'bind' middel die al het vocht uit de groente opzuigt.
Je kunt de groente vooraf grillen en de saus goed in laten koken, het scheelt maar neemt het nooit 100% weg zoals de pasta wel zou doen.
Kan je dit gerecht ook van tevoren maken? Dus in de middag maken en ‘s-avonds eten?
Uiteraard! Dit soort ovenschotels op het aanrecht laten afkoelen en eventueel savonds opnieuw opwarmen. Voor de volgende dag zou ik hem wel tussentijds in de koelkast bewaren na afkoelen.
Heerlijk! Met mijn keto etende zoon vandaag gegeten! Ik had wel beetje gehakt mee gebakken bij de ui.
De hoeveelheden waren bij ons voor 2 personen. Wij aten er beetje linzen pasta bij maar lijkt me ook met brood lekker.
Goed om te horen, heerlijk zeg!
Dit gerecht al vele malen geprobeerd, echt heerlijk. Lasagne met pastabladen vinden we niet eens meer lekker. Ook lekker met 300 gr. gehakt😋
Kan dit ook in de slowcooker?