Kookboeken

Van XL naar S – kookboek (Mieke Kosters)

Wil je afvallen? In dit nieuwe kookboek van XL naar S staan maar liefst 200 recepten die je helpen om bewustere en gezondere keuzes te maken.Elk pondje gaat immers door het mondje. Maar soms staan we totaal niet stil bij wat en hoeveel we letterlijk naar binnen werken. En dan is het kookboek van XL naar S een ware eyeopener.

Jij bepaald zelf hoeveel je eet en drinkt op een dag. En uiteraard eet je dan het liefst de dingen die je ook echt lekker vindt. Alleen blijken de dingen die wij vaak zo lekker vinden, ware calorieenbommetjes. Op zich is dat voor een keertje niet heel erg, maar consequent meer eten dan je lichaam nodig heeft, betekent al gauw een extra pondje op je heup. En dat willen we niet.

Mieke Kosters schreef al eerder Het Geheim van Slanke Mensen, waarbij zij liet zien dat afvallen een bewuste keuze is. Niet voor niets zijn hier al meer dan 150.000 boeken van verkocht. En nu heeft ze het Van XL naar S kookboek uitgebracht met meer dan 200 uiteenlopende recepten om mee af te vallen . Van kleine skinny gerechten (S) tot en met heerlijk uitpakken en (een beetje) zondigen XL).

Hoeveel calorieen eet jij

Als je nagaat dat een vrouw ongeveer 2000 calorieren per dag verbruikt, heb jij dan enige idee hoeveel calorieen je binnenkrijgt op een dag ? In het boek van XL naar S  staan dan meer dan 200 uiteenlopende recepten voor elk moment van de dag. Zowel het ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes komen aan bod. En overal staat bij vermeld hoeveel kcal per 1 persoonsportie van toepassing is.

En door de extra aanduiding van XS, S, M, L of XL bij elk recept heb je meteen een maatstaf die aangeeft of een gerecht mager of juist vrij calorierijk is.

En het mooiste is nog dat je veel recepten ook kunt aanpassen naar jouw streven. Zo kun je een S havermout ontbijt eenvoudig pimpen met wat extra calorierijk fruit om hier een M maaltijd van te maken. En aan de hoeveelheid calorieen zie je ook meteen wat dit voor jouw dagtotaal doet. Het XL naar S kookboek is niet bedoel om je schuldig te laten voelen, maar een middel om gezondere en bewustere keuzes te maken.

Slanke mensen eten wel degelijk chocolade en drinken ook een wijntje.

Recepten van XL naar S

Combineer er dus gerust op los en je zult zien dat lekker en gezond(er) eten dus echt lekker kan zijn. En wil jij op zondag morgen een croissaint met nutella serveren aan de kids, dan sta je zelf natuurlijk ook vrij om er eentje te nuttigen hoor. Zolang je maar weet, dat als je op gewicht wilt blijven, je deze XL keuze het beste kan compenseren met een skinny S of M maaltijd. Meer bewegen kan hier natuurlijk ook bij helpen.

Zo eet ik tussen de middag steeds vaker een salade met bijvoorbeeld kipfilet of tonijn, die uit de klasse XS komt. En dan heb ik s’avonds juist een beetje extra speling en mag ik een gezonde pasta salade van mezelf op tafel zetten. Maar dan moet ik het ook wel bij 1x opscheppen houden.

In de tijd dat ik afviel, at ik nooit anders dan mijn gezin. Alleen minder. Het werkte perfect. (Mieke Kosters)

Het gevecht tegen de kilo’s is simpelweg zoeken naar balans. En een dieet waarbij je jezelf moet uithongeren is echt niet meer van deze tijd. Mieke Kosters laat met haar kookboek van XL naar S dan ook zien dat je door gezondere keuzes te maken, heel evenwichtig en lekker kunt blijven eten.

En het is echt niet erg om een keer een XL maaltijd te eten, maar compenseer dat dan met een S of XS maaltijd erna. En je staat versteld hoeveel verschil een iets kleinere portie kan uitmaken.

Ik denk dat dit boek dan ook een handvat kan geven naar een gezonder en bewuster eetpatroon. En anders is het een heerlijke aanvulling op je verzameling gezonde(re) recepten. Doe er in ieder geval je voordeel mee.

Verkoopinformatie:

  • Titel: van XL naar S
  • Autheur: Mieke Kosters
  • Uitgever: Carrera Culinair
  • ISBN: 978 90 488 2986 6
  • Prijs:  € 19.99
  • o.a. te koop bij Bol.com.

PS. Mocht je dit boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Deze review bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Ga voor meer informatie naar de disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wat leuk om te lezen dat jij ook enthousiast bent over het boek. Wat zijn jouw favo recepten?
    Hier de pasta met tonijn, kruidige tomatensoep en ook de indiase curry met kip is een succes nummer

    xx

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago