Wie denk dat soepstengels maar saai zijn heeft het mooi mis! Soepstengels omwikkeld met spek of ham is een heerlijke bijgerecht voor soep. Ik bakte deze variant met ontbijtspek wel even af in de oven voor een krokante bite. Je bent vast gewaarschuwd want je blijft eten van deze grissini met spek!
In deze natte herfstmaand, is niets lekkerder dan een warme kop soep! En bij mijn soep eet ik het liefst soepstengels omwikkeld met spek of ham. Dit bijgerecht is super eenvoudig om te maken, want je heb eigelijk maar twee ingrediënten nodig. Je kunt er eventueel zelf nog een paar (verse) kruiden overheen strooien voor je de soepstengels gaat afbakken in de oven. En je kunt deze grissini met spek perfect klaar maken in de tijd dat je soep op het vuur staat. Ga je liever voor een goede rauwe ham, zoals serrano of parma? Dan hoef je deze niet eens af te bakken in de oven. Wikkel de plakken rauwe ham om de stengels en serveer direct.
Uiteraard hebben wij een aantal mooie soep recepten op deze website staan. En deze soepstengels met spek kun je bijvoorbeeld serveren bij: een pittige pompoensoep of bij de Italiaanse tomatensoep. Ga je liever voor deze spruitjessoep met kastanje champignons of als extra smaakmaker bij deze groene aspergesoep met spinazie.
PrintWie denk dat soepstengels maar saai zijn heeft het mooi mis! Soepstengels omwikkeld met spek of ham is een heerlijke bijgerecht voor soep. Ik bakte deze variant met ontbijtspek wel even af in de oven voor een krokante bite. Je bent vast gewaarschuwd want je blijft eten van deze grissini met spek!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze grissini ofwel soepstengels met spek wilt maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
hoi Betina,
Via google kwam ik op je site..en denk..he die ken ik!
Althans dat denk ik..kan het dat we samen op school hebben gezeten in Nieuwegein?
Of bijvoorbeeld Niels Stensen in Utrecht?
Groetjes,
Esther van Rijswijk
Hi Esther,
het kan inderdaad zijn dat je mij daarvan ' herkent' want ik heb op beide scholen gezeten. Grappig hoe je dan via internet weer bij mij terecht komt. Groetjes, Betina
Hallo,
Ik heb zojuist het recept uitgeprobeerd maar de soepstengels zijn erg zacht geworden.. Hoort dat? Of is er iets fout gegaan...
Groet!
Hi Lorraine,
dat kan inderdaad gebeuren, maar als je ze even op de bakplaat laat liggen om af te koelen, dan worden ze vanzelf weer hard.
Groetjes, Betty