Bijgerechten

Grissini met spek (soepstengels)

Wie denk dat soepstengels maar saai zijn heeft het mooi mis! Soepstengels omwikkeld met spek of ham is een heerlijke bijgerecht voor soep. Ik bakte deze variant met ontbijtspek wel even af in de oven voor een krokante bite. Je bent vast gewaarschuwd want je blijft eten van deze grissini met spek! 

Zelf grissini met spek maken

In deze natte herfstmaand, is niets lekkerder dan een warme kop soep! En bij mijn soep eet ik het liefst soepstengels omwikkeld met spek of ham. Dit bijgerecht is super eenvoudig om te maken, want je heb eigelijk maar twee ingrediënten nodig. Je kunt er eventueel zelf nog een paar (verse) kruiden overheen strooien voor je de soepstengels gaat afbakken in de oven. En je kunt deze grissini met spek perfect klaar maken in de tijd dat je soep op het vuur staat. Ga je liever voor een goede rauwe ham, zoals serrano of parma? Dan hoef je deze niet eens af te bakken in de oven. Wikkel de plakken rauwe ham om de stengels en serveer direct.

Soepstengels met spek serveren bij …

Uiteraard hebben wij een aantal mooie soep recepten op deze website staan. En deze soepstengels met spek kun je bijvoorbeeld serveren bij: een pittige pompoensoep of bij de Italiaanse tomatensoep. Ga je liever voor deze spruitjessoep met kastanje champignons of als extra smaakmaker bij deze groene aspergesoep met spinazie.

Print

Recept: Grissini met spek (soepstengels)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wie denk dat soepstengels maar saai zijn heeft het mooi mis! Soepstengels omwikkeld met spek of ham is een heerlijke bijgerecht voor soep. Ik bakte deze variant met ontbijtspek wel even af in de oven voor een krokante bite. Je bent vast gewaarschuwd want je blijft eten van deze grissini met spek! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 20 stuks 1x
  • Category: bijgerechten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 pak (volkoren) soepstengels  – met ca. 20 stuks
  • 20 repen rechte repen ontbijtspek (niet ronde plakjes)
  • optioneel: 2 takjes verse tijm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Omwikkel elke soepstengel met één plakje ontbijtspek. Begin aan het uiteinde en wikkel diagonaal omlaag.
  3. Leg de stengels op de bakplaat. TIP: Leg de uiteinde met spek naar buiten en de onbedekte zijde in het midden van de bakplaat. Als je de stengels om en om op de plaat legt dan voorkom je een grote ‘vet poel’ in het midden van de plaat.
  4. Ris de tijm van de takjes en strooi dit over de soepstengels met spek.
  5. Bak de grissinikrokant in de oven, gedurende 8-10 minuten. Laat daarna een paar minuten afkoelen op de bakplaat, zodat de grissini met spek weer even ‘hard’ kunnen worden.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze grissini ofwel soepstengels met spek wilt maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • hoi Betina,

    Via google kwam ik op je site..en denk..he die ken ik!
    Althans dat denk ik..kan het dat we samen op school hebben gezeten in Nieuwegein?
    Of bijvoorbeeld Niels Stensen in Utrecht?

    Groetjes,
    Esther van Rijswijk

    • Hi Esther,

      het kan inderdaad zijn dat je mij daarvan ' herkent' want ik heb op beide scholen gezeten. Grappig hoe je dan via internet weer bij mij terecht komt. Groetjes, Betina

  • Hallo,
    Ik heb zojuist het recept uitgeprobeerd maar de soepstengels zijn erg zacht geworden.. Hoort dat? Of is er iets fout gegaan...

    Groet!

    • Hi Lorraine,

      dat kan inderdaad gebeuren, maar als je ze even op de bakplaat laat liggen om af te koelen, dan worden ze vanzelf weer hard.

      Groetjes, Betty

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago