Overige

Party Inspiration #2: Halloween Party Decoratie

Omdat ik met Halloween jarig ben, organiseren wij dit jaar een heus Halloweenfeest. Tijdens deze ‘ Fright Night’ trek ik dan ook álles uit de kast om er een top feestje van te maken. Bij deze dus wat party inspiratie en een shoplog van de decoraties die met Halloween gebruikt worden.

Je kunt niet zonder pompoenen! Een uitgeholde pompoen met daarin een waxine lichtje is natuurlijk zoals het echt hoort, maar deze plastic pompoenen zullen zeker niet misstaan tijdens een Halloween feest. (€ 2,- / €2,50 per stuk bij Xenos).

 Daarnaast spotte ik bij de Jumbo een leuk rieten mandje met échte mini pompoenen.  (€ 5,95 bij Jumbo) – veelal te vinden bij de bloemen en plantenafdeling. Maar anders sla je bij diverse tuincentra zeker je slag!

 Probeer een herfstsfeer te creëren met behulp van herfstbladeren, oranje bessen en mini pompoenen.  Kijk hiervoor bij tuincentra’s of de Xenos. (Prijzen vanaf € 1.- per zakje)

 In een echt Halloween Mansion zul je enkel zwarte en verwelkte bloemen aantreffen. Deze zijn ook van de Xenos (€ 1,- / € 1,49 ) en het zakje met losse blaadjes komt van een feestwinkel.

Met spinnenrag tover je in elke ruimte ‘kippenvel gevoel’ tevoorschijn. Bedek hier je kasten, bureau of TV meubel mee, en je waant je echt in een ander huis. Gooi her en der ook een handje plastic spinnentjes neer, en je huis krioelt van de beestjes!  Daarnaast doe je het licht natuurlijk de hele avond uit (lekker creepy), maar kun je wel her en der kaarsen plaatsen. Tip!  Neem electrische kaarsjes!  Zo vatten de heksen geen vlam, en voorkom je ook dat de lucht te ‘droog’  wordt. Zeker met veel mensen in 1 ruimte is dit aan te raden. (gekocht bij Xenos voor € 0.99, per setje van 2 kaarsjes)

 En de échte doe-het-zelver gaat natuurlijk aan de slag met deze DIY van Thrifty Crafty Girl.

Daarnaast vind je bij de feestwinkel natuurlijk ook heel veel Halloween slingers en ballonnen. (Prijzen vanf € 1-).

En omdat ik natuurlijk zelf ook aan het bakken sla de komende weken, kun je natuurlijk niet zonder halloween bak-benodigdheden. Bijvoorbeeld cupcake vormpjes en fondant uitsteekvormpjes ‘pompoen en spook’ (beiden bij Pippoos gekocht). En voor koekjes vond ik leuke uitsteekvormpjes bij de Xenos.

En wat is Halloween zonder heeeeeel veeeeeeel  snoep?!  Deze collectie vond ik bij de Xenos, en bestaat uit vamierentanden, monsterogen, skellet lolly’s en toffee.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren voor eventuele aanschaf van Halloween Party Decoratie?  Neem zeker ook eens een kijkje bij de volgende gerelateerde artikelen:

Je kunt nog véél meer inspiratie terugvinden op mijn Halloween Pintrest board (klik hier).

Zijn er lezers die dit jaar ook een Halloween feest organiseren?

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Jij bent er klaar voor zie ik al... :) ik zit met Halloween in Dubai dus waarschijnlijk weinig Halloween daar!

    • Oh, maar het zonnige Dubai in eind oktober lijkt mij ook heerlijk hoor! Geniet er lekker van! ook zonder halloween :-)

  • leuk artikel!
    Ik geef komend weekend een halloween feestje. Heb ook zal superveel decoratie gekocht van poppen tot rozen en nep bloed, mist apparaatjes. En natuurlijk een lading amerikaans snoep :D heb er ook zo'n zin in, hopelijk wordt het epic

  • Hey! Ik heb even een vraagje waar heb je die kleurstof gekocht? Ik zoek al de hele tijd goede kleurstof. xx

    • Vergeef me, het is even geleden, maar ik denk bij de Pippoos of Xenos. Alles op die foto komt namelijk bij deze twee winkels vandaan.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago