Deze mama houd echt van uitgebreide familie brunches in het weekend. En het leek mij leuk om een vrij staandaard ontbijtgerecht eens in een nieuw jasje te steken. Serveer je yoghurt met muesli of granola en fruit eens in een bijzondere vorm, zoals deze granola taart.

Familie brunch met granola taart

De bodem is een in de oven gebakken geheel van granola, pindakaas en mapje syrup. Niet te vergelijken met een echt stuk taart, maar wel echt superlekker! Door de yoghurt alleen over het midden te gieten, komt er een soort taart korst rand naar voren waardoor het geheel net echt lijkt. Ik denk dat deze granola taart het later dit jaar ook heel goed zal doen tijdens menig kerst ontbijtjes met het gezin en dat betekend lekker samen genieten dus!

Nog meer lekkere granola recepten

Hoewel ik in dit recept voor granola taart gebruik maak van een kant-en-klaar pak met notengranola uit de winkel. Kun je natuurlijk ook zelf thuis aan de slag met granola maken. Het mooiste hiervan vind ik dat je steeds een andere mix kunt samenstellen door te variëren met noten, gedroogd fruit en kruiden. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze herfstachtige granola met appel en cranberry. Of ga voor 1001 nachten sfeer met deze Marrakech Granola met abrikozen en pistache. Voor een glutenvrije granola taart kun je ook deze glutenvrije noten granola met kokos maken en die gebruiken als taart bodem.

Kookvideo: Granola Taart

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Granola Taartje voor het ontbijt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit overheerlijke ontbijt is er eentje om te delen met het hele gezin. Serveer je yoghurt met granola en fruit eens op feestelijke wijze en dus als deze soort van granola taart voor het ontbijt. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4-6 personen
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • 300 gram granola,
  • 80 gram pindakaas,
  • 50 gram maple syrup,
  • 1 eetlepel water,
  • lage taartvorm/schaal 24-28 cm.

 

Topping:

  • 400 gram Griekse yogurt,
  • 2 handjes bosvruchten,
  • 2 eetlepels lijnzaad/chiazaad/hennepzaad
  • 2 eetlepels fijngehakte (witte) chocolade.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een bakvorm of ovenschaal lichtjes in met olie.
  2. Roer de granola, pindakaas, maple syrup en water door elkaar. Je kunt dit eventueel ook kort mixen in een foodprocessor voor een fijnere granola. Verdeel dit over de bakvorm of ovenschaal en verspreid evenredig over de bodem. Probeer een opstaande rand te vormen met behulp van een eetlepel en je duim en druk daarnaast de bodem goed aan. Schuif de granola taart bodem in de oven en bak gedurende 20-25 minuten licht goudbruin af. Laat daarna afkoelen.
  3. Schep de dikke yoghurt over de granola taarten zorg dat de randen zichtbaar blijven zodat het net een echt taartje lijkt.
  4. Daarna de yoghurt aftoppen met vers fruit, de witte chocolade en voeg als finishing touch wat lijnzaad of chiazaad of hennepzaad toe. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

6 uur ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago