Voor wie geen genoegen kan krijgen van pindakaas, heb ik een heerlijk ontbijtrecept voor jullie. Ga lekker ontbijten met homemade granola met pindakaas! Ik ben immers groot fan van bakplaten vol granola te maken en een variant met pindakaas ontbrak nog op onze ontbijttafel. Strooi een paar lepels granola met pindakaas over de yoghurt of kwark en geniet van een lekker zoute-pinda’s, afgewisseld met zoete rozijnen en gojibessen.

Granola met pindakaas snack

Vers gebakken granola verkruimel ik met de hand tot bitesize stukjes en dat maakt dat deze pindakaas met granola ook een heerlijk snack of tussendoortje is. In plaats van een zakje chips, kun je ook een klein handje granola met pindakaas eten. Lekker crunchy, soms zelfs chewy, maar bovenal heerlijk van smaak. Probeer het zelf ook eens zo uit het vuistje.

Nog meer Granola recepten

Ben jij, net als ik, grote fan van zelf granola recepten maken? Check dan ook deze Tropical Granola met banaan en kokos en de Marrakech Granola met abrikozen en pistache. Tijdens de koude wintermaanden is deze Granola met appel en cranberry ook zeker een aanrader!

Print

Recept: Granola met pindakaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor wie geen genoegen kan krijgen van pindakaas, heb ik een heerlijk ontbijtrecept voor jullie. Ga lekker ontbijten met homemade granola met pindakaas! Ik ben immers groot fan van bakplaten vol granola te maken en een variant met pindakaas ontbrak nog op onze ontbijttafel. Strooi een paar lepels granola met pindakaas over de yoghurt of kwark en geniet van een lekker zoute-pinda’s, afgewisseld met zoete rozijnen en gojibessen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 1 pot
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 gram havermout vlokken,
  • 75 gram amandelen,  grof gehakt,
  • 60 gram rozijnen,
  • 25 gram gojibessen,
  • 25 gram pompoen-, en/of zonnebloempitten,
  • 4 eetlepels (gebroken) lijnzaad,
  • 100 gram pindakaas,
  • 50 gram honing,
  • 30 gram kokosolie,
  • 1/2 theelepel kaneel.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden – 145 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Meng in een grote kom de havermout, amandelen, rozijnen, gojibessen, pompoenpitten en lijnzaad door elkaar.
  3. Verhit een steelpannetje op middelmatig vuur met de pindakaas met de honing, honing, kokosolie en kaneel. Breng smeltend tegen de kook aan en giet vervolgens bij het havermout mengsel. Roer het geheel goed door zodat alles bedekt is in pindakaas.
  4. Spreid uit op de bakplaat en gebruik een spatel om licht aan te drukken. Stop de plak in de voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten af. Laat hierna afkoelen op de bakplaat en verkruimel de granola met pindakaas. Mits bewaard in een afgesloten pot, is deze granola gerust twee weken houdbaar.

Eet smakelijk!

Groetjes Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

5 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 week ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago