Ontbijt Recepten

Gezonde chocolade mousse met avocado (en banaan)

Start de dag met een kommetje chocolade mousse! Klinkt goed toch? Dit romige ontbijt maak je van gepureerde avocado en blauwe bessen! Met een kleine portie (rauwe) cacaopoeder voor extra geluk stofjes en meer!

Ontbijten met chocolade mousse

Holy Moly! Deze gezonde chocolade mousse met avocado is geen straf tijdens de bikinibody challenge of elk ander dieet! Ik vind het zo lief dat Dylan ook actief meedoet met de challenge (zo hou ik het ook beter vol), dat ik gewoon iets liefst voor hem terug wil doen. Ik weet dat hij geen fan is van avocado, maar verhuld in deze gezonde chocolade mousse, kon hij hier echt geen nee tegen zeggen! En hij vond hem nog eens heerlijk ook! Wist je dat regelmatig chocolade nuttigen eigenlijk heel gezond is? Check hier dit artikel over de gezondheidsvoordelen van chocolade.

Tip! Heb je geen blikje kokosmelk in huis, dan kun je natuurlijk ook elke andere (plantaardige) melk gebruiken (tip: voor Keto gebruik amandelmelk en voeg bijvoorbeeld wat extra gesmolten kokosolie toe). Houdt er alleen rekening mee dat je gezonde chocolade mousse dan een stukje ‘dunner’ kan uitvallen. Maar dat betekent niet dat het minder lekker is!


Print

Recept: Gezonde chocolade mousse met avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Start de dag met een kommetje chocolade mousse! Klinkt goed toch? Dit romige ontbijt maak je van gepureerde avocado en blauwe bessen! Met een kleine portie (rauwe) cacaopoeder voor extra geluk stofjes en meer!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 avocado,
  • 1 grote banaan, *
  • handje blauwe bessen,
  • 200 ml ‘romige’ kokosmelk (uit blik),
  • 30 gram (rauwe) cacao poeder,
  • eventueel een paar druppeltjes stevia.

Extra:

  • blender of een hoge kom met een staafmixer.

Instructions

  1. Snijd de avocado doormidden, langs de pit, en draai de twee helften van elkaar. Verwijder de pit, kerf een ruitjespatroon op het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees uit de schil.  Pel de banaan en breek deze in grove stukken. Was de blauwe bessen en laat uitlekken.
  2. Stop alle ingredienten in de blender (of hoge kom en gebruik een staafmixer) en mix alles goed door tot je een stevige mousse hebt.
  3. Schep de gezonde chocolade mousse in een kommetje en garneer eventueel met wat extra blauwe bessen en noten of zaden.
  4. Pas op dat je je lepel er niet bij opeet!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Voor KETO: vervang de banaan door 1 extra avocado (twee stuks totaal dus). Je zult wellicht wat extra stevia moeten toevoegen om te zoeten, afhankelijk van wat je gewend bent.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Dit klinkt zo lekker! Ik heb zelf wel eens een avocado chocolademousse gemaakt zonder banaan, omdat ik bang was dat je de banaan te veel zou proeven, maar het maakt de mousse denk ik wel romiger.

  • Hoi,
    Ik heb flink gezocht maar de rauwe cacaopoeder niet kunnen vinden? Misschien een tip?
    Heb het nu gemaakt met Cacaonibs van de RAW food afdeling van de AH maar dat is niet lekker....helaas!

    Groetjes, Hettie

    • Hi Hettie,

      je kunt natuurlijk ook gewone cacaopoeder gebruiken, die is veelal wel te vinden bij de AH.
      Zelf heb ik altijd een klein emmertje in huis van het merk Mattison, dit is o.a. te koop bij de Tuinen.
      Succes!

  • Ik ga het zo proberen. Chocolade kokosmelk gevonden en wat cacaonibs gemalen... Hopelijk net zo lekker als jouw voorbeeld..

  • Hoi!

    Wat ik ook deed...de mousse bleef heel dun. Welk merk kokosmelk heb jij gebruikt? Ik vind de mousse helaas ook niet zo lekker. Nogal bittere cacaosmaak helaas.

    Groeten, Caroline

    • Oh geen idee, wij kopen onze blikken kokosmelk in verschillende winkels. Maar hebben wel vrijwel altijd hetzelfde resultaat.
      Kan ook zijn dat mijn bananen en avocado wat groter zijn en daarom wat romiger maakt. Dus voeg gerust iets meer toe.
      Of gebruik gewoon minder kokosmelk.

    • Geen idee! wij kopen onze blikken koskosmelk bij verschillende winkels, maar gelukkig bijna wel altijd met hetzelde resultaat.
      De ene keer zijn mijn bananen ook wat groter en wordt het nog romiger (en zoeter). Maar je kunt ook iets minder kokosmelk toevoegen.
      Speel hier gerust mee. En misschien is het gewoon ook echt jouw ding niet. Dat kan gebeuren. :-)

    • Hi Carolien,
      de blauwe bessen worden ook meegemixt. Je kunt extra nog ter garnering toevoegen.

  • Net gemaakt, zonder de blauwe bessen ( voor de volgende x) met wat honing als zoetstof er extra door. Hij was mooi dik en super lekker, zelfs mijn man en dochter zeiden meteen dit mag je vaker maken ?

    • Ik zou het niet doen. Avocado en banaan oxideren namelijk en worden normaal gesproken ook helemaal bruin en minder smaakvol.
      Halveer desnoods de ingredienten voor het recept en maak gewoon een kleinere portie.
      Eet smakelijk in ieder geval!

  • Kan je de kokosmelk ook vervangen door een ander soort melk? Ik houd namelijk absoluut niet van kokos!

  • ik heb deze gemaakt met gewone melk daar ik niet erg gek ben van cocosmelk en vond dat het niet echt mousse werd maar vrij lopend misschien volgende keer minder melk gebruiken?

    • Hi Tina,
      kokosmelk is ook wat dikker, dus het kan helpen bij gebruik van gewone melk om een mindere hoeveelheid aan te houden.
      Ook is de vraag of je baby avocado's gebruikt of een lekkere grote. Dat speelt ook mee in consistentie

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago