Persoonlijk

Eetdagboek Week 18 (#bikinibodychallenge2015)

 

Week 2 van de #bikinibodychallenge2015  is een feit! De verleidingen waren groot, en voor iemand wiens werk ‘ eten reviewen’  is, heb ik toch een aardige slipper gemaakt. Maar ik denk dat deze challenge ook vooral een zoektocht naar mijn perfecte balans vinden is. Lees mee hoe het afgelopen week is gegaan:

De tip voor deze week is: Beweeg! al is het maar 1 of 2 minuten. Voor een goede ‘ wake up call’ :  Sleep jezelf uit bed en begin gewoon spontaan met 1-2 minuten lang jumping jacks doen! Gegarandeerd dat je ademhaling en bloedsomloop een piek krijgen en je waarschijnlijk niet eens een kop koffie nodig hebt daarna!

Eetdagboek Maandag:

Voor mij geen oranje-gekte, vrijmarkt of dansen op het Domplein dit jaar! Deze Koningsdag stond geheel in het teken van uitrusten en bekomen na een hectische periode op mijn ‘ andere’  werk. Wel nam ik deze bloemkool smoothie met citrusvruchten als ontbijt!  (Toch een beetje oranje dus..)

Daarna gingen wij naar de sauna, en genoot ik op locatie van een boerenomelet, zonder brood welliswaar. En een kop verse muntthee. Aan het einde van de middag had ik echter weer trek en besloot om een kommetje yoghurt met nootjes en superfoods te nemen. Zo blijf ik toch lekker in vorm tijdens de challenge.  En een dagje zweten in de sauna zorgt ook voor het verbranden van de nodige calorieen!

Savonds eten we gewoon lekker weer thuis, en staat deze broccolisoep met zalm op het menu! Daarna lekker vroeg het bedje in om bij de komen van de sauna dag!

Eetdagboek Dinsdag:

Rise & Shine met een minuut lang Jumping Jacks.  Voor het ontbijt maak ik een plakje Low Carb Brood met brie. Uiteraard lekker een kopje gember thee voor erbij. Dylan gaat liever voor een plakje met bosbessen jam, dat kan ook natuurlijk.

Eenmaal op kantoor besluit ik de koffie te laten staan en geniet van een Glass Of Fresh Juice. Tussen de middag maak ik een salade van rucola, plakjes komkommer, wat verkruimelde zachte geitenkaas (Chevre), 1/2 avocado in blokjes en  2 plakken gerookte ham. De dressing bestaat uit een eetlepel olijfolie, peper & zout.

Tijdens het welbekende vier-uurtje tik ik eindelijk een espresso weg en eet hier een banaantje bij.

S’avonds kookt Dylan, en hij maakt hamburgers met feta, geserveerd met champignons en gewokte spinazie. Lekker lowcarb en zo zie je maar: Hamburgers eten hoeft helemaal geen ‘cheaten’  te betekenen.  Een uurtje voor het slapen gaan neem ik alleen nog een kop sleepy time tea.

Eetdagboek Woensdag:

Wederom een sessie met Jumping Jacks tijdens het opstaan! 2x 1 minuut deze keer! Je wordt er zo lekker alert van! Het ontbijt bestaat uit kwark met frambozen, bramen en blauwe besen. Daarbij ook nog wat gehakte amandelen, cacao nibs en een kop groene thee!

Voor tussen de middag heb ik een hamburger met feta meegenomen. Simpelweg een kwestie van de avond daarvoor eentje extra maken  🙂 . Maar omdat er te weinig ingredienten lagen om een vullende salade te maken, heb ik een broodje hamburger gemaakt: 2 geroosterde walkorn boterhammen belegd met komkommer en de hamburger.  Smiddags neem ik alleen nog een glas Pure Leaf Ice Tea en een extra appeltje voor de dorst.

Savonds staat een Explore Utrecht Meetup gepland in hartje stad. Echt tijd om thuis te eten heb ik niet, maar gelukkig hadden ze op het evenement wel kleine hapjes staan: Spiesjes van tomaat/mozzarella, plakjes gedroogde worst, olijven, nootjes, baba ganoush, aioli etc.  Dus ik heb gewoon een klein borrel plateautje voor mezelf hiervan gemaakt. En daar dronk ik heerlijk detoxwater bij. Deze was gemaakt met komkommer en munt.

Eetdagboek Donderdag:

Tijdens het ontbijt knabbel ik een Atkins Cracker weg. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze niet echt lekker vind (ze smaken naar karton!) maar ze vullen wel als een malle! Dus met kleine hapjes per keer geniet ik zo toch stiekem van een crackertje met Unox Leverpastei en een tomaat in plakjes. Samen met een kopje Earl Grey thee kan ik mijn blog-dag weer aan!

Allereerst reis ik met mamma af naar Hoofddorp voor een kookworkshop in de Neff kookstudio van het Inspiratiehuis 20/20. Speciaal voor moederdag gingen wij aan de slag met overheerlijke brunchrecepten van Susan Aretz. Het eindresultaat is een briochebroodjes met zalm en rucola, een bladerdeegtaartje met ricotta, appel en peer, maar ook een overheerlijke ei-muffin, waarvan ik het recept binnenkort ook ga delen met jullie. Uiteraard heb ik dit allemaal opgegeten! Het voelt ook echt als een cheatday! Maar dat moet een keertje kunnen.

Eenmaal thuis heb ik nog even een paar uur om te bloggen, en omdat die crosstrainer zo pontificaal naast mijn bureau staat, besluit ik om ook maar meteen 2x 5 minuten te gaan crosstrainen. Dan heb ik nog een beetje het gevoel vandaag actief bezig te zijn geweest!

Savonds heb ik echter een persdiner/restaurant review in Rotterdam. Gelukkig geen ingewikkelde of gefrituurde gerechten, maar gewoon pure smaken met vlees/vis en groente. Zelfs het begeleidende brood + boter heb ik links laten liggen.

Tussen de gangen door werd wel wijn en water geserveerd. En ik ben zo verstandig geweest om met de sommelier af te spreken om ‘ halve’  glazen in te schenken. Volgens mij had niemand aan tafel dat door. Maar het scheelt al gauw 2-3 wijntjes op zo’n avond. Maar zo heb ik in ieder geval wel de wijn-spijs combinatie kunnen beoordelen.  Tja.. het leven van een foodblogger is soms zwaar hoor  🙂

Eenmaal thuis neem ik alleen nog een kop sleepytime tea en stap moe, maar voldaan mijn bedje in.

Eetdagboek Vrijdag:

Bijna weekend! Wederom begin ik de dag met Jumping Jacks, want dat voelt gewoon zo lekker! Het ontbijt bestaat uit een omelet met spekjes, en daar drink ik gember thee bij. De Vita Coco gaat mee in de auto, onderweg naar kantoor. Even een beetje extra hydratatie na een wijn-avond kan nooit kwaad.

Tussen de middag besef ik dat ik geen eten mee heb genomen.. (komt vast en zeker weer door die wijntjes..)  maar goed: met 3 rijstwafels en mager beleg (kaas en rookvlees) kom ik al een heel eind! Voor erbij enkel nog 1/3 komkommer in stukjes en ik kan er weer tegenaan! Rond vieren neem ik alleen nog een espresso en een banaan als snack.

Afgelopen week kregen wij een perspakket toegestuurd van SoFine, met nieuwe tofu producten. Vanavond maakte ik een Chili Sin Carne:  of te wel een heerlijk pittig Mexicaanse wokschotel van tofu, prei, mais, paprika, tomaat en mexicaanse kruiden. In plaats van een wrap, serveerde ik het bovenop wat ijsberg sla, en ging er nog wat zure room overheen.  Daarna is het bankhangen geslagen met een T.V. Series marathon en een flinke kop kamille thee!

Eetdagboek Zaterdag:

Deze morgen heb ik lekker uitgeslapen! De brunch bestond dan ook uit een heerlijke paarse smoothie van framboos, bramen, avocado, pompoen- en zonnebloempitten en een scheut amandelmelk. En omdat Dylan en ik op pad gingen om trouwlocaties te bekijken, nam ik alleen nog een Glass of Fresh Juice mee, voor in de auto.

Tussen de afspraken door dronken wij koffie/cappuchino en een enkel koekje. Maar omdat het zulk lekker weer was, kon ik niet wachten tot ik weer thuis was! Daar ging namelijk meteen de BBQ aan.

Terwijl Dylan lekker bezig was met het vlees en groente te marineren en te bereiden, ben ik lekker een ruim uur lang flink gaan tuinieren. De achtertuin was al aardig op orde, maar de voortuin kon nu eigenlijk wel een beurt gebruiken. Ik was helemaal kapot en bezweet en las zojuist op internet dat ik waarschijnlijk zo’n 500 calorieen verbrand heb! Ik voel me nu dus ook niet meer schuldig dat ik bootcamp gemist heb deze week.

Maar goed, terug naar het eten:  Schouderkarbonade met gegrilde courgette, paprika en champignons! Erg lekker! En omdat ik zo hard in de tuin had gewerkt, mocht ik er zelfs een glaasje rose bij.

Eetdagboek Zondag:

Wederom een dag heerlijk uitgeslapen! En tot grote blijdschap van Dylan stonden deze heerlijke havermout pancakes op het menu. Samen met wat plakjes banaan, walnoten, cacao nibs en honing, zat ik ook meteen de rest van de middag vol! Het recept deel ik overigens binnenkort met jullie.

Tussen de middag neem ik enkel nog een kop versgeperste jus-dorange. Lekker voor wat extra vitamientjes!

En savonds wilden we eigenlijk de tweede helft van de BBQ gaan doen, maar gezien de regen werd dit simpelweg grillen in de grilpan! Pittige runder Chipolata worstjes met Champignons en Courgette reepjes. Vanavond geen wijn erbij, maar enkel spa rood met citroen, want het kan immers niet elke avond feest zijn.

Omdat we zo vroeg hebben gegeten, kreeg ik rond negen uur alweer een beetje trek. Dus ik maakte eenn whey-proteine shake met gojibessen en chiazaadjes. En een klein handje gemengde noten. Tussendoor snacken hoeft dus niet meteen een pak koekjes te betekenen.

Ik was dan ook een beetje bang voor de weegschaal, maar ondanks de ‘cheats’ van deze week, is er toch weer een gewichtsdaling geconstateerd! Eindstand na 2 weken:  -/- 3.8 kilo !

Hoe gaat de  #bikinibodychallenge bij jullie? En ik ben benieuwd wat jullie van de aangepaste recepten op de blog vinden?  

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Goed bezig zeg en wat fijn dat je wel gewoon blijft genieten. Super dat je dit alles deelt. Veel succes en vooral plezier de komende tijd met het vinden en maken van lekkere recepten

    • Dank je wel Chrissie!
      En ik denk dat een strikt dieet voor niemand 100% vol te houden is. Dat is ook niet leuk, want zo moet je de beste/leukste momenten laten schieten. Een misstap is in mijn ogen niet een grote fout, als je je daarna maar weer herpakt, toch?
      Groetjes, Betty

  • Super leuk geschreven, mooie foto's ook!
    Heel goed van je! En een goede score ook die kilo's eraf!
    Gewoon zo doorgaan zou ik zeggen........ ;-) Bedankt voor het delen van de leuke en lekkere ideetjes!

Recent Posts

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

1 dag ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

2 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

3 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

4 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago