Het aspergeseizoen is inmiddels volop geopend en je vindt hier dan ook een hoop paasrecepten met asperges terug! Speciaal voor de lunch zet je de gevulde ‘eierdopjes’ met asperge truffelsalade met ham en ei op tafel. Geserveerd in de schil van een gekookt ei en verrukkelijk voor op brood!
Asperges zijn voor mij onlosmakend verbonden met het voorjaar. Het is een echte lente groente en deze heerlijk groene of witte stengels staan tijdens de Paasdagen ook steevast op tafel! Op de website van Jumbo zag ik een aantal leuke recepten ter inspiratie voor de paaslunch staan. Zo ook een lekkere frisse asperge truffelsalade met ham en stukjes ei. Een combinatie die je in heel veel recepten met asperges tegenkomt want het past zo goed bij elkaar. Helemaal leuk vond ik dat men de hard gekookte eierschalen gebruikte als serveerbakje voor deze salade! Dat kleed die paastafel helemaal leuk aan en iedereen kan zelf zijn of haar gevulde eierdopjes met asperge truffelsalade leeg lepelen.
Wist je dat… asperges ook heel erg gezond zijn? Dit geldt voor zowel de witte als de groene asperges dus wij hebben even alle gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje gezet!
Ziet deze broodsalade met asperges er niet verrukkelijk uit? Lekker kleurrijk, boordevol vitamines en lekker zacht van smaak. Deze asperge truffelsalade is heerlijk broodbeleg voor op toast of crackers en iets zegt me dat dit vast ook jouw nieuwe favoriet voor de lunch wordt! Maar uiteraard hebben wij nog meer paasrecepten met asperges op onze website staan. Wist je dat je met asperges ook heerlijke hartige muffins met ham en kaas kunt maken? Of ga voor een oer-Hollandse bereiding met Hollandaise saus! Oeh la la! En wat dacht je van gegrilde asperges maken voor salades of in een wrap? Check hier nog veel meer voorjaarsrecepten met deze knapperige en gezonde stengels.
Speciaal voor de paaslunch zet je de gevulde ‘eierdopjes’ met asperge truffelsalade met ham en ei op tafel. Geserveerd in de schil van een gekookt ei en dat maakt hem leuk en bijzonder. Dit is in ieder geval verrukkelijk broodbeleg voor getoast brood of om gewoon zo op te lepelen uit de ‘eierdopjes’.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Je kunt deze salade een avond van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren voor de paaslunch de volgende dag. Zorg er dan wel voor dat alle ingrediënten goed afgekoeld zijn alvorens te mengen en bewaar in een afgesloten bakje.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van paasrecepten met asperges. Deze gevulde eierdopjes met asperge-truffelsalade met ham en ei zijn zeker een aanrader!
Dit artikel betreft een samenwerking met Jumbo Supermarkten. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…