Voorgerechten

Gevulde champignons met broodkruim (uit de oven)

Deze gevulde champignons met broodkruim zijn echt meesterlijk. Het is een ideale kleine bite voor tijdens een borrel. Je stopt de champignons simpelweg eventjes in de oven en daarna pop je er gerust twee, vier of acht achterover. Ze zijn in ieder geval verslavend lekker!

Gevulde champignons uit de oven

Afgelopen jaar kwamen deze gevulde champignons ook voorbij tijdens het tijdens de youtube review van de Philips AirFryer XL. Je kunt deze gevulde champignons met broodkruim dus zowel in de oven als in de airfryer bereiden. Mocht je nou echt niet van knoflook houden, dan mag je dit gerust ook achterwege laten. Voor de rest: snack er gerust op los!

Nog meer feestelijke amuse recepten

Voor nog meer heerlijke snack of amuse recepten: check ook deze homemade crostini met kaas, of maak zelf gevulde arancini met mozzarella met leftover risottorijst! Maar deze Scotch Eggs met gehakt en een kwarteleitje zijn ook een aanrader. Als deze feestelijke amuse recepten kun je een beetje voorbereiden en serveren tijdens een borrel naast de gevulde champignons met broodkruim. Check hier ook een aantal borrelhapjes voor de feestdagen op een rijtje!


Print

Recept: gevulde champginons met broodkruim uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze gevulde champignons met broodkruim zijn echt meesterlijk. Het is een ideale kleine bite voor tijdens een borrel. Je stopt de champignons simpelweg eventjes in de oven en daarna pop je er gerust twee, vier of acht achterover. Ze zijn in ieder geval verslavend lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 46 personen 1x
  • Category: amuses
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram champignons, zonder steeltjes *
  • 1 kleine ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 snee (oud) witbrood, zonder korst.
  • 1/4 theelepel paprika poeder,
  • 4 takjes verse peterselie,
  • peper,
  • zout,
  • 2 eetlepels olijfolie.

(* Tip: gooi de steeltjes van de champignons niet weg, maar maak hier bijvoorbeeld champignonsoep van.)

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven (220 graden) of AirFryer (200 graden hete lucht) voor. Bekleed eventueel de ovenbakplaat met keukenpapier.
  2. Boen ondertussen de champignons schoon. Pel de ui en snijd deze in piepkleine blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Snijd het witbrood in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Meng in een kommetje de ui, knoflook, brood, peterselie en paprikapoeder. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Vul de holtes van de champignons met dit mengsel en  bak de gevulde champignons af in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten. In de AirFryer hoeven deze slechts 8 minuten.  Laat een klein beetje afkoelen (beetgaar), maar serveer de gevulde champignons het liefst nog een beetje warm.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

* Tip: gooi de steeltjes van de champignons niet weg, maar maak hier bijvoorbeeld champignonsoep van.

bron foto’s: Beeld 1, Beeld 2.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago