Voorgerechten

Gevulde champignons met broodkruim (uit de oven)

Deze gevulde champignons met broodkruim zijn echt meesterlijk. Het is een ideale kleine bite voor tijdens een borrel. Je stopt de champignons simpelweg eventjes in de oven en daarna pop je er gerust twee, vier of acht achterover. Ze zijn in ieder geval verslavend lekker!

Gevulde champignons uit de oven

Afgelopen jaar kwamen deze gevulde champignons ook voorbij tijdens het tijdens de youtube review van de Philips AirFryer XL. Je kunt deze gevulde champignons met broodkruim dus zowel in de oven als in de airfryer bereiden. Mocht je nou echt niet van knoflook houden, dan mag je dit gerust ook achterwege laten. Voor de rest: snack er gerust op los!

Nog meer feestelijke amuse recepten

Voor nog meer heerlijke snack of amuse recepten: check ook deze homemade crostini met kaas, of maak zelf gevulde arancini met mozzarella met leftover risottorijst! Maar deze Scotch Eggs met gehakt en een kwarteleitje zijn ook een aanrader. Als deze feestelijke amuse recepten kun je een beetje voorbereiden en serveren tijdens een borrel naast de gevulde champignons met broodkruim. Check hier ook een aantal borrelhapjes voor de feestdagen op een rijtje!


Print

Recept: gevulde champginons met broodkruim uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze gevulde champignons met broodkruim zijn echt meesterlijk. Het is een ideale kleine bite voor tijdens een borrel. Je stopt de champignons simpelweg eventjes in de oven en daarna pop je er gerust twee, vier of acht achterover. Ze zijn in ieder geval verslavend lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4-6 personen
  • Category: amuses
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram champignons, zonder steeltjes *
  • 1 kleine ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 snee (oud) witbrood, zonder korst.
  • 1/4 theelepel paprika poeder,
  • 4 takjes verse peterselie,
  • peper,
  • zout,
  • 2 eetlepels olijfolie.

(* Tip: gooi de steeltjes van de champignons niet weg, maar maak hier bijvoorbeeld champignonsoep van.)

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven (220 graden) of AirFryer (200 graden hete lucht) voor. Bekleed eventueel de ovenbakplaat met keukenpapier.
  2. Boen ondertussen de champignons schoon. Pel de ui en snijd deze in piepkleine blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Snijd het witbrood in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Meng in een kommetje de ui, knoflook, brood, peterselie en paprikapoeder. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Vul de holtes van de champignons met dit mengsel en  bak de gevulde champignons af in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten. In de AirFryer hoeven deze slechts 8 minuten.  Laat een klein beetje afkoelen (beetgaar), maar serveer de gevulde champignons het liefst nog een beetje warm.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

* Tip: gooi de steeltjes van de champignons niet weg, maar maak hier bijvoorbeeld champignonsoep van.

bron foto’s: Beeld 1, Beeld 2.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Mosselpannetje – uit The Lemon Kitchen Kookboek

Als er een recept is dat heel lang op mijn to do lijst stond, dan…

2 dagen ago

5x Bento Box recepten

Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…

4 dagen ago

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

6 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

1 week ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

2 weken ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

2 weken ago