Persoonlijk

Eetdagboek van Betty – week 7

Er staat weer een nieuw eetdagboek online! Ik weet niet of jullie het kunnen zien op deze foto, maar mijn gezicht is heel magertjes geworden. Komt natuurlijk door de buikgriep van vorige week. Maar deze week heb ik weer lekker kunnen genieten van ‘normaal’ eten. Lees mee:

Eetdagboek Maandag:

Begin de dag met een lach, en een heerlijk low carb ontbijtje: Ik maak een omelet van 2 eieren en een gebakken rode paprika! Uiteraard drink ik hier nog steeds een kop thee bij. Deze week wordt mijn streven het zo lang mogelijk zonder koffie uit te houden.

Op het werk neem ik nog een kop kamille thee en een appeltje rond 11 uur.  Tijdens de lunch geniet ik lekker van 2 vezelrijke WASA crackers met geitenkaas, blauwe bessen en honing. Ook neem ik een rijstewafel met een plakje 30+ kaas. Voor de middag dip neem een lekker RAW bite in de vorm van een NAKD bar met rabarber en een kop groene thee.

Doordat ik vrij laat thuis ben, kookt Dylan vanavond. En speciaal voor de Meatless Monday werd het een champignon ravioli met gebakken bospaddestoelen, rucola en een pesto dressing.  Voor het slapen gaan mag ik drie blokjes pure chocolade als toetje, en een kop goede nachtrust thee van Celestial. 

Eetdagboek Dinsdag:

We starten de dag met een instant havermoutpap van Quaker en versieren deze met gedroogde incabessen, gojibessen, blauwebessen, cranberry, zonnebloempitten, amandelen en een scheutje ahorn siroop. Daar drink ik tevens een tarwegras shot bij. Een ware superfood morgen dus! En op naar kantoor!

Tussen de middag eet ik een verwarm ik wat bruine linzen en maak een salade met rode paprika, feta, 1/2 avocado en sla (of probeer deze variant eens..). Dat zorgt er voor dat ik aardig vol en verzadigd ben voor de rest van de middag. Tegen een uurtje of vier ga ik echter voor een appeltje en een banaan. Laten we de kop munthee niet vergeten, en voor je het weet is er weer een werkdag voorbij.

Dinsdagavond is onze ‘ couchpotato’  avond, ( I love Netflix!), dus dat werd een patatje met een mexicano en pindasaus. Ik bedenk me nu alleen net dat ik dit twee weken geleden ook al op heb, en dan is het toch iets teveel van het goede.  Best confronterend deze eetdagboeken..

Eetdagboek Woensdag:

Woensdagmorgen wordt er ontbeten met eieren, champignons en spek! Voor de gezonde touch haal ik nog even wat sinaasappels door de Vita Juicer en zit vervolgens zo lekker te genieten dat ik bijna te laat kom voor mijn werk… (Soms heb je van die ochtenden..)

Rond half elf neem ik een Protein Flapjack van TREK als tussendoortje met een kop rooibosthee. Tijdens de lunch eet ik drie geroosterde boterhammen: Twee met eiersalade en 1 met roompate. Ook snijd ik 1/3 komkommer in repen en snack deze tussendoor ook weg.

Smiddags tijd voor een espresso en een banaan. Toch knap dat dit het eerste kopje koffie van de week is, en ik denk dat dat echt komt omdat ik tussen de middag brood heb gegeten. (Dan is die after lunch dip gewoon wat groter…)

Savonds ga ik lekker met Dylan uit eten bij een van onze favoriete restaurants in Utrecht:  Aandacht voor Eten aan de Biltstraat. Ik heb namelijk een ‘ Dining City Unlimited’  Card ontvangen, dus dan kunnen we die meteen gaan uittesten.  Het scheelde in ieder geval 35% op onze eindrekening.

Eetdagboek Donderdag:

Het is weer tijd voor havermout! Dus ontbijt ik met deze appeltaart-havermoutpap, werkelijk waar een van mijn favoriete ontbijtjes tijdens koude, winterse dagen! Daarna ga ik mijn emails en berichtjes checken, vergezeld met een flink glas versgeperse jus dorange.

De rest van de ochtend ben ik bezig met het filmen van de Valentijnsspecial en zoals julie hebben kunnen zien at ik hier vooral chocolade, ijs en muffins bij.

Smiddags heb ik nog een afspraak buiten de deur, en vergeet eigenlijk helemaal wat te eten mee te nemen. Eenmaal thuis ligt een gloednieuwe grillpan op mij te wachten voor een review. Dus een uur later zit ik aan een vroeg diner met rosbief en gegrilde asperges. Gelukkig heb ik nog wat overgelaten voor Dylan.  Maar die robief bleef ik natuurlijk eten omdat ik smiddags niet echt goed gelunched had.

Voor ik het weet is ook deze dag weer voorbij en na een kop goede nachtrust van Celestial begeef ik mij weer naar bed.

Eetdagboek Vrijdag:

Dit had een soort van balans-dag moeten worden na alle zoetigheid van gisteren. Dus s’ochtends ontbijt ik met kwark, gedroogde abrikozen, rozijnen, amandelen en pompoenpitten. Daarnaast een sapje van sinaasappel en framboos en een kop groene thee.

Tussen de middag maak ik een tosti ham-kaas en snack hier 1/3 komkommer bij. Het komt ook alleen maar door die komkommer dat ik me hier totaal niet schuldig over voel! Ha! Oh en laten we de ketchup niet vergeten. Ik vergeet wel even het feit dat er 58 klontjes suiker in die fles zitten.. maar goed…

Rond het welbekende vier-uurtje neem ik een espresso en knaag een appeltje weg. Tegen de avond doe ik nog een borreltje met mijn collega’s en eet hier twee crackers met eiersalade bij. En daarna ga ik naar huis om met Dylan de tanden te zetten in een Casa Di Mamma pizza met spinazie uit de oven. Dat mocht ook wel weer eens een keertje.

Eetdagboek Zaterdag:

Vandaag is het uiteraard Valentijnsdag, dus mijn lieverd bakt wentelteefjes voor mij. Vergezeld van kaneelsuiker, versgeperste jus dorange en een kop groene thee. Daarna wordt het tijd voor het huis schoonmaken, wasjes draaien, boodschappen etc.

Dylan gaat tussen de middag nog even de deur uit, dus ik besluit om na het douchen nog even een gezichtsmaskertje van chocolade (o.a. te koop bij de Tuinen) te nemen, en stort mij daarna op het ‘Koken met Aanbiedingen’ recept van deze week. Dat werd een Italiaanse Meat-lovers sandwich, die komende week ook online komt.

S’avonds eten wij een broccolisoep, en omdat we gezellig thuisblijven met Valentijn, knabbelen we nog een bak popcorn weg tijdens de film in onze pyama’s. Soms heb je dat ook even nodig met zijn tweeen.

Eetdagboek Zondag:

Tijd om een beetje uit te slapen, en daarna maak ik weer die heerlijke Italiaanse Meat-Lovers sandwich, zodat Dylan hem nu ook kan proeven. Een zeer smaakvolle brunch dus.

Daarna sla ik lekker aan het bloggen (deze eetdagboeken typen zich ook niet vanzelf uit…), en geniet nog even van een kopje koffie en een krentenbol met Nutella.

Na het douchen gaan we samen hand-in-hand fietsen door onze stad. Het is immers een prachtige en zonnige dag. En na mijn ziek zijn van afgelopen week, kon ik wel een goede portie vitamine D gebruiken.We stoppen voor een koffie in het, waarschijnlijk, kleinste koffietentje in Utrecht:  Goede Vrijdag in het poortwachtershuisje van de brug naar het Ledig Erf.

En daarna gaan we heerlijk aan het bier, kroketten, beef&burgers bij het nieuwe Speck Bar & Grill in Utrecht (uitgebreide review volgt!). Een soort van verlaat Valentijnsdiner zeg maar.

Zo! Dit was alweer mijn week. Ik hoop dat jullie het eetdagboek leuk vinden? Zijn jullie nog uit eten geweest tijdens Valentijn, en heb je daarbij een leuk restaurant ondekt? Laat het me weten!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago