Het is weer een Meatless Monday! En zo net na kerst kunnen jullie vast en lichtere balansmaaltijd gebruiken! Onlangs maakte ik deze met geitenkaas gevulde aubergine rolletjes in tomatensaus. Een lekker gerecht voor een vegetarische avond, geïnspireerd door die fijne Italiaanse keuken.
In de Italiaanse keuken wordt vaak gebruik gemaakt van aubergines. Ik vind aubergines van zichzelf altijd vrij weinig smaak hebben, maar gemarineerd erg lekker omdat andere smaken er goed intrekken. Gecombineerd met bijvoorbeeld tomatenkaas of geitenkaas zoals in dit gerecht neemt dit de smaak lekker op. En wist je dat aubergines vol gezonde voedingsstoffen zitten? Ze bevatten veel vezels, antioxidanten en mineralen. Een extra reden om ze regelmatig in een gerecht te verwerken!
De Italiaanse keuken heeft nog meer heerlijke vegetarische mogelijkheden en recepten. Niet alleen deze gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus zijn. een aanrader!. Maar ken je bijvoorbeeld dit recept van Italiaanse quiche met pesto en mozzarella al? Of deze vegetarische lasagne met courgette? Onlangs heeft Betty bovendien een heerlijk Italiaans weekmenu samengesteld, waarbij je iedere dag kunt genieten van de Italiaanse keuken. Een aanrader om even te bekijken en om lekker van te smullen!!
Deze vegetarische overschotel met aubergines is een heerlijke doordeweekse maaltijd! Maak gevulde aubergine rolletjes met een Italiaans tintje om lekker van te genieten! Gevuld met geitenkaas, mozzarella en tomatensaus uit de oven.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gevulde aubergine rolletjes gaat maken!
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…