Het is weer een Meatless Monday! En zo net na kerst kunnen jullie vast en lichtere balansmaaltijd gebruiken! Onlangs maakte ik deze met geitenkaas gevulde aubergine rolletjes in tomatensaus. Een lekker gerecht voor een vegetarische avond, geïnspireerd door die fijne Italiaanse keuken.

Aubergines rolletjes met kaas uit de oven

In de Italiaanse keuken wordt vaak gebruik gemaakt van aubergines. Ik vind aubergines van zichzelf altijd vrij weinig smaak hebben, maar gemarineerd erg lekker omdat andere smaken er goed intrekken. Gecombineerd met bijvoorbeeld tomatenkaas of geitenkaas zoals in dit gerecht neemt dit de smaak lekker op. En wist je dat aubergines vol gezonde voedingsstoffen zitten? Ze bevatten veel vezels, antioxidanten en mineralen. Een extra reden om ze regelmatig in een gerecht te verwerken!

Nog meer vegetarische recepten uit de Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken heeft nog meer heerlijke vegetarische mogelijkheden en recepten. Niet alleen deze gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus zijn. een aanrader!. Maar ken je bijvoorbeeld dit recept van Italiaanse quiche met pesto en mozzarella al? Of deze vegetarische lasagne met courgette? Onlangs heeft Betty bovendien een heerlijk Italiaans weekmenu samengesteld, waarbij je iedere dag kunt genieten van de Italiaanse keuken. Een aanrader om even te bekijken en om lekker van te smullen!!


Print

Recept: Gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische overschotel met aubergines is een heerlijke doordeweekse maaltijd! Maak gevulde aubergine rolletjes met een Italiaans tintje om lekker van te genieten! Gevuld met geitenkaas, mozzarella en tomatensaus uit de oven.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

  • 2 aubergines
  • 150 gram naturel geitenkaas
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ei
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • 1 el. pijnboompitjes
  • 200 ml. passata tomatensaus
  • Een hand rucola
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ruime ovenschaal in met wat olijfolie.
  2. Was de aubergines en snij ze in plakken van ongeveer 1 cm. dikte. Verwarm wat olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Grill de plakken aubergine aan beide kanten totdat ze een lichtbruin grillrandje krijgen. Leg ze vervolgens op een stuk keukenpapier.
  3. Klop in een kom het ei los met de geitenkaas, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Schep dit op de plakken aubergine en smeer wat uit aan één zijde van de plak. Rol de plakken aubergine op en plaats in de ingevete ovenschaal.
  4. Verdeel de passata tomatensaus over de aubergines in de ovenschaal. Scheur of snij de mozzarella in repen en verdeel deze over de aubergine rolletjes. Als laatste strooi je de Parmezaanse kaas en pijnboompitten eroverheen.
  5. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de aubergine rolletjes met de rucola eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gevulde aubergine rolletjes gaat maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

5 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 week ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago