Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante vulling aan toe voegt. Deze gevulde appels uit de oven passen perfect bij de winter en kun je als ontbijt of zelfs (kers) dessert serveren. Geloof me, dit wil je ook eens maken!

Gevulde appels met granola vulling uit de oven

Deze heerlijke gevulde appelbollen met granola zijn naar recept van tv-kok Yvette van Boven. Zij heeft een limited edition granola ontwikkelt met Oot, geïnspireerd op de appelbomen in haar tuin in Ierland. Wij mochten deze Oot ‘Apple Pie’ granola dan ook proeven en ontvingen er een heerlijk recept bij van Yvette. Dit is een op en top winters recept dat je met yoghurt kunt serveren als ontbijt. Of met een bolletje ijs als dessert. Iets zegt met dat deze gevulde appels uit de oven het tijdens de feestdagen ook erg goed zullen doen!

Nog meer recepten met gebakken appels uit de oven

Momenteel kun je de Goudreinet appels in de schappen vinden. Deze grote stevige appels met friszure smaak zijn ideaal voor bakrecepten, het is bijvoorbeeld DE appel voor appeltaart maken, maar dus ook onderstaande recept voor gevulde appels uit de oven. Maar verwerk ze gerust ook in een van deze andere recepten met gebakken appels:


Print

Gevulde Appels uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze heerlijke gevulde appelbollen zijn naar recept van tv-kok Yvette van Boven. Zij heeft een eigen granola ontwikkelt met Oot en maakte er dit heerlijke winterse gerecht van. Deze gevulde appels uit de oven zijn een heerlijk ontbijt om van te smullen, maar ze kunnen ook heel goed als (kerst) dessert geserveerd worden.

  • Author: Yvette van Boven x Oot Granola
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: Ontbijt / Dessert
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 4 grote Goudreinet appels
  • 100 gram (Oot) granola *
  • 50 gram gemengde noten, grof gehakt (bijv. walnoten, amandelen, hazelnoten etc)
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram roomboter, in blokjes + extra voor invetten

Extra:

  • kleine ovenschaal
  • appelboor
  • 2 kaneelstokjes, ter decoratie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht). Vet de ovenschaal lichtjes in met wat extra boter en zet apart.
  2. Was de appels en gebruik de appelboor om het klokhuis te verwijderen. Je kunt eventueel een klein plakje van de onderzijde snijden zodat de appel stabiel blijft staan. Gooi het klokhuis en plakjes weg. Gebruik nu de appelboor om de appels verder uit te hollen. Doe dit voorzichtig en laat de wanden circa 1 cm dik. Plaats de uitgeholde appels in de ingevette ovenschaal.
  3. De uitgeholde appelstukjes hak je fijn met een mes en schep in een mengkom. Voeg granola, gemengde noten en honing toe aan de mengkom.
  4. Verdeel de boterblokjes in twee delen en voeg een helft toe aan de kom. Kneed met je handen de vulling goed door.  Vul hiermee vervolgens de holtes van de appels in de ovenschaal. Druk de vulling tussentijds goed aan.
  5. Als laatste top je de appels af met de overgebleven helft boterblokjes. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de gevulde appels gedurende 25-30 minuten in de oven. De appels dienen goudbruin te zijn en de vulling gaar.
  6. Serveer de gevulde appels uit de oven het liefst (lauw)warm, eventueel met wat yoghurt (voor het ontbijt) of een bolletje ijs (als dessert).
  7. Tip van Betty: snijd de kaneelstokjes in twee gelijke stukken. Zodra de appels uit de oven komen, steek je deze zachtjes een klein stukje rechtop in de vulling. Zo lijkt het net of de appels weer steeltjes hebben gekregen.

Eet smakelijk!

Notes

*Dit recept is lekker met Yvette’s Apple Pie Granola van Oot, deze is glutenvrij en vegan. Maar je kunt natuurlijk ook normale granola uit de supermarkt gebruiken, of ga voor een van onze eigen homemade granola recepten.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor Yvette’s gevulde appels uit de oven wilt gaan maken!


Voor dit recept heb ik producten opgestuurd gekregen van Oot. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

2 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

4 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

6 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago