Hou je er van om zelf hartige snacks te maken? Maak dan eens geroosterde pompoenpitten uit de oven. Normaliter zou je deze zomaar weggooien, na het uithollen van een pompoen. Maar je kunt er ook een gezonde knabbel snack van maken, voor tijdens je Netflix avond of een borrel.
Heb je heerlijke pompoensoep gemaakt, maar weet je niet wat je met de uitgeholde vulling dient te doen? Niet weggooien! Maar maak de pompoenpitten mooi schoon en rooster ze in de oven. Heerlijk met pumpkin spice kruiden, een snufje kaneel, of zelfs smoked paprika en cayennepeper. Je kunt naar hartelust variëren met dit recept voor geroosterde pompoenpitten en het is weer wat anders als paprika chips of of een hand vol borrelnootjes. Een stuk gezonder in ieder geval!
De meningen zijn verdeeld over het wel of niet pellen van pompoenpitten. De ‘groene’ pompoenpitten, die je vaak kant en klaar in de winkel koopt zijn namelijk het binnenste van de witte uitgelepelde pompoenpitten. Er zit dus nog een soort stevig wit omhulsel omheen. Maar ook deze kun je dus gewoon oppeuzelen. En daar is dit recept voor geroosterde pompoenpitten dus ook voor. De combinatie met de kruiden maakt ze onweerstaanbaar en ideaal voor de hartige trek. En als je de pompoenpitten toch nog te ‘ houterig’ vind, breek ze dan gerust tussen de tanden open en peuzel het binnenste er uit. Zo eet Dylan ook zijn geroosterde pompoenpitten namelijk. Je vindt hier in ieder geval nog veel meer recepten met pompoen.
PrintHou je er van om zelf hartige snacks te maken? Maak dan eens geroosterde pompoenpitten uit de oven. Normaliter zou je deze zomaar weggooien, na het uithollen van een pompoen. Maar je kunt er ook een gezonde knabbel snack van maken, voor tijdens je Netflix avond of een borrel.
(* Als het goed is hou je, na schoonmaken, 1 kopje pompoenpitten over. Indien meer, vermenigvuldig dan ook de rest van de ingrediënten.)
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…