Het is weer vrijdag – Visdag! Dus zet ik vandaag deze gemarineerde zalm met spinazie op het menu. Het is een heerlijke doordeweekse maaltijd, maar wel eentje waar je het weekend goed mee begint. De zalm is namelijk gemarineerd in een pittig sausje met zoete ketjap en bied een mooi contrast met de pittige gewokte spinazie en aardappelpuree.
Voor mij is vis marineren, simpelweg een manier een meer smaak toe te voegen. Ik ben namelijk geen hele grote visliefhebber en eet het enkel omdat vis eten zo ontzettend gezond is en lekker veel Omega 3 vetten bevat. (Dus ook goed voor de baby!) Maar zalm heeft een, voor mij, zeer uitgesproken smaak. Door dit te combineren met een pittige ketjapsaus, verandert compleet de smaak van de vis, en dan vind ik zalm ineens superlekker! Ik hou sowieso wel van gerechten met een beetje pit! Dus laat jezelf ook blij verrassen door deze combinatie.
Naast dit recept voor gemarineerde zalm met spinazie, heb ik nog meer lekkere recepten met zalm op de website staan. Maak bijvoorbeeld eens deze in boter gegaarde zalm met orzo. Ook een aanrader is deze pasta met zalm en boursin! Echt een liefhebber van velen. Maar deze Aziatische zalmburgers zijn ook grote favoriet bij ons thuis. Slinger je binnenkort de bbq aan? Maak dan deze zalm op oosterse wijze klaar!
Het is weer vrijdag – Visdag! Deze zalm is gemarineerd in een pittig sausje met zoete ketjap en bied een mooi contrast met de pittige gewokte spinazie en aardappelpuree.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Oosterse gemarineerde zalm met spinazie en aardappel wilt maken!
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Wij eten zalm eigenlijk altijd alleen met zout. Maar ben wek benieuwd naar deze spicy versie!
Hi Joseph,
in ieder geval eet smakelijk! en ben benieuwd hoe je deze versie vind!