Vis Recepten

Gemarineerde zalm met spinazie

Het is weer vrijdag – Visdag! Dus zet ik vandaag deze gemarineerde zalm met spinazie op het menu. Het is een heerlijke doordeweekse maaltijd, maar wel eentje waar je het weekend goed mee begint. De zalm is namelijk gemarineerd in een pittig sausje met zoete ketjap en bied een mooi contrast met de pittige gewokte spinazie en aardappelpuree.

Gemarineerde zalm maken

Voor mij is vis marineren, simpelweg een manier een meer smaak toe te voegen. Ik ben namelijk geen hele grote visliefhebber en eet het enkel omdat vis eten zo ontzettend gezond is en lekker veel Omega 3 vetten bevat. (Dus ook goed voor de baby!) Maar zalm heeft een, voor mij, zeer uitgesproken smaak. Door dit te combineren met een pittige ketjapsaus, verandert compleet de smaak van de vis,  en dan vind ik zalm ineens superlekker! Ik hou sowieso wel van gerechten met een beetje pit! Dus laat jezelf ook blij verrassen door deze combinatie.

Nog meer recepten met zalm

Naast dit recept voor gemarineerde zalm met spinazie, heb ik nog meer lekkere recepten met zalm op de website staan. Maak bijvoorbeeld eens deze in boter gegaarde zalm met orzo. Ook een aanrader is deze pasta met zalm en boursin! Echt een liefhebber van velen. Maar deze Aziatische zalmburgers zijn ook grote favoriet bij ons thuis. Slinger je binnenkort de bbq aan? Maak dan deze zalm op oosterse wijze klaar!


Print

Recept: Gemarineerde zalm met spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer vrijdag – Visdag! Deze zalm is gemarineerd in een pittig sausje met zoete ketjap en bied een mooi contrast met de pittige gewokte spinazie en aardappelpuree.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 4 zalmmoten (ca. 300 gram totaal)
  • 12 theelepels sambal,
  • 2 eetlepels ketjap,
  • 2 eetlepels sojasaus,
  • 1 kg kruimige aardappels,
  • 1 sjalotje,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 800 gram spinazie,
  • 2 eetlepels roomboter,
  • scheutje (warme) melk,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Extra:

  • Kom (om te marineren),
  • kookpan met deksel,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Marineer als eerste de zalm: roer de sambal, ketjap en sojasaus door elkaar in een kom, wentel hier de zalm doorheen en laat circa 30 minuten marineren.
  2. Schil ondertussen de aardappels, snijd in stukken en breng met een snufje zout aan de kook, in een pan met ruim water, gedurende 20 minuten.
  3. Pel de sjalot en snipper deze fijn. Pel de knoflook en pers deze uit.
  4. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak hierin de zalmmoten rondom aan. Ze hebben vaak zo’n 3 minuten per kant nodig. Schep uit de pan op een stukje zilverfolie en dek af om warm te houden.
  5. Veeg de koekenpan schoon met de keukenpapier en verhit opnieuw een scheutje olijfolie. Voeg de sjalot en knoflook toe en na 30 seconden ook de spinazie. Laat deze slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout & peper.
  6. Giet ondertussen de aardappels af en stamp deze tot puree met 2 eetlepels roomboter. Voeg vervolgens de (verwarmde) melk toe en stamp nogmaals goed door.
  7. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden en serveer hier de gemarineerde zalm met spinazie bij.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Oosterse gemarineerde zalm met spinazie en aardappel wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago