Met de paasdagen in aankomst, mogen heerlijke recepten met ei natuurlijk niet ontbreken op deze blog. En deze gehaktballen met ei, ook wel Scotch Eggs genoemd, passen daar perfect bij.
Deze gehaktballen met ei ziet er niet alleen heel tof uit, met al die verschillende laagjes. Maar dit is ook een zeer feestelijke amuse of borrelhapje, om te delen met de familie tijdens de Paasdagen. Check hier nog meer paasrecepten met eieren.
Het waren van origine de Schotten die met dit heerlijke recept voor gehaktballen met ei kwamen. Er wordt ook wel eens naar gerefereerd als ‘vogelnestje’ of ‘verstopt eitje’. Een gegeven dat je bij gehaktbrood (‘Meatloaf’) ook wel eens tegenkomt. En zeg nou zelf: Gehaktballen met ei zijn gewoon altijd erg lekker! Ik at ze een paar jaar geleden op een borrel tijdens een bezoek aan de Hampton Court Palace Flower Show in Londen en sindsdien komen Scotch Eggs ook op onze eigen feestje voorbij.
De gehaktballen met ei worden kort gefrituurd in olie, zodat je een knapperig jasje krijgt. Een lekkerder alternatief voor bitterballen zul je niet vinden! En daarna worden de Scotch Eggs nog gegaard in de oven. Daarna kun je ze warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Echt een ideaal borrelhapje dat je eenvoudig kunt voorbereiden dus!
Tijdens pasen genieten we van paasrecepten. Deze gefrituurde gehaktballetjes met ei worden in Engeland Scottch Eggs genoemd en zijn een heel bekend luxe borrelhap.
Extra:
Eet smakelijk en alvast hele fijne Paasdagen toegewenst!
Groetjes, Betty
Heb jij ook last van wintertenen, een loopneus of kun je niet meer opwarmen tijdens…
Vandaag begint Oktober, DE maand die bekend staat om de feestdag Halloween! Om een beetje…
De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor een vegetarische maaltijd! Je kunt je wraps…
Weet jij de verschillen tussen quiche en hartige taart? Deze taarten zijn ideale gerechten voor…
Voor diegenen die last hebben van wintertenen: maak eens een lekkere kop winter soep! Bedoeld…
Geef de standaard aardappel salade eens een zomerse twist! Maak eens een zoete aardappel salade…
View Comments
Hallo, kan je deze van tevoren maken en invriezen
Hi Diane,
op zich zou het kunnen hoor, maar eenmaal ontdooid zullen ze nooit zo krakend vers zijn als net gebakken in de olie. Dat is wel iets om rekening mee te houden ;-)