Wij zijn thuis wel fan van een lekker stukje kip. Enkel een pootje is net te klein als hoofdgerecht maar deze gegrilde kippenbouten uit de oven zijn een goede portie voor het avondeten.

Gegrilde kippenbouten uit de oven maken

Gebakken kip is de grote favoriet van velen! Geef je kip een lekker krokante korst door deze eerst rondom te bakken in boter of olie en daarna verder te garen in de oven. Zo blijft hij lekker mals en is het prima voor te bereiden. Serveer de gegrilde kippenbouten uit de oven met gegrilde of gestoomde groenten, rijst, stokrood of zelfs aardappels. Je kunt er zelfs voor kiezen de ovenschaal met kip al te vullen met diverse soorten groenten en te garen in de vleessappen. Wat jij wilt.

Nog meer gegrilde kip recepten

Ik breng mijn gegrilde kippenbouten uit de oven op smaak met peper & zout en provencaalse kruiden. Maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare kipkruiden, kerrie massala of zelfs een BBQ kruiden rub (voor kip) toepassen. De liefhebbers checken ook nog even deze recepten voor pulled chicken met BBQ saus en deze Midden-Oosterse kip in za’atar kruiden. En heb je ook wel eens gefrituurde kip gemaakt? Geniet dus heerlijk van recepten met kip!


Print

Recept: Gegrilde kippenbouten uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een heel eenvoudig recept voor zelf gegrilde kippenbouten in de oven maken. De bouten bak je eerst aan in een braadpan en leg daarna in een ovenschaal in de oven. Ondertussen kun je groente, aardappels etc gaan bereiden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 1uur
  • Yield: 4 personen
  • Category: Hoofdgerecht met gevogelte
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

  • 4 kippenbouten
  • 20 gram roomboter
  • 2 el olijfolie
  • Provencaalse kruiden
  • peper & zout

Extra:

  • Braadpan
  • ovenschaal
  • bakpapier of

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (165 hetelucht). Vet een ovenschaal in met olie, of leg er simpelweg een vel bakpapier in.
  2. Smelt roomboter en olie in een braadpan op medium  vuur. Voeg 2 kippenbout toe en bak deze aan weerszijden lichtbruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten per set en breng ze daarna op smaak met zout,  peper en provencaalse kruiden. Schep de kip uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak de volgende twee bouten net zo.
  3. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kip in 40 -45 minuten gaar. Na 2o en 30 minuten oventijd bedruip je de kip met de vrijgekomen sappen. Laat de ovendeur niet te lang openstaan.
  4. Serveer de kippenbouten direct. Eet smakelijk!

Notes

Je kunt de kippenbouten ook volledig in de oven bereiden, zonder dus eerst aan te bakken. Houdt er dan rekening mee dat de bereidingstijd in de oven 55 – 60 minuten wordt. Ook wordt de kip dan minder krokant, moet ik eerlijk zeggen.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

22 uur ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

4 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

6 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago