Wij zijn thuis wel fan van een lekker stukje kip. Enkel een pootje is net te klein als hoofdgerecht maar deze gegrilde kippenbouten uit de oven zijn een goede portie voor het avondeten.

Gegrilde kippenbouten uit de oven maken

Gebakken kip is de grote favoriet van velen! Geef je kip een lekker krokante korst door deze eerst rondom te bakken in boter of olie en daarna verder te garen in de oven. Zo blijft hij lekker mals en is het prima voor te bereiden. Serveer de gegrilde kippenbouten uit de oven met gegrilde of gestoomde groenten, rijst, stokrood of zelfs aardappels. Je kunt er zelfs voor kiezen de ovenschaal met kip al te vullen met diverse soorten groenten en te garen in de vleessappen. Wat jij wilt.

Nog meer gegrilde kip recepten

Ik breng mijn gegrilde kippenbouten uit de oven op smaak met peper & zout en provencaalse kruiden. Maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare kipkruiden, kerrie massala of zelfs een BBQ kruiden rub (voor kip) toepassen. De liefhebbers checken ook nog even deze recepten voor pulled chicken met BBQ saus en deze Midden-Oosterse kip in za’atar kruiden. En heb je ook wel eens gefrituurde kip gemaakt? Geniet dus heerlijk van recepten met kip!


Print

Recept: Gegrilde kippenbouten uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een heel eenvoudig recept voor zelf gegrilde kippenbouten in de oven maken. De bouten bak je eerst aan in een braadpan en leg daarna in een ovenschaal in de oven. Ondertussen kun je groente, aardappels etc gaan bereiden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 1uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met gevogelte
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 kippenbouten
  • 20 gram roomboter
  • 2 el olijfolie
  • Provencaalse kruiden
  • peper & zout

Extra:

  • Braadpan
  • ovenschaal
  • bakpapier of

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (165 hetelucht). Vet een ovenschaal in met olie, of leg er simpelweg een vel bakpapier in.
  2. Smelt roomboter en olie in een braadpan op medium  vuur. Voeg 2 kippenbout toe en bak deze aan weerszijden lichtbruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten per set en breng ze daarna op smaak met zout,  peper en provencaalse kruiden. Schep de kip uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak de volgende twee bouten net zo.
  3. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kip in 40 -45 minuten gaar. Na 2o en 30 minuten oventijd bedruip je de kip met de vrijgekomen sappen. Laat de ovendeur niet te lang openstaan.
  4. Serveer de kippenbouten direct. Eet smakelijk!

Notes

Je kunt de kippenbouten ook volledig in de oven bereiden, zonder dus eerst aan te bakken. Houdt er dan rekening mee dat de bereidingstijd in de oven 55 – 60 minuten wordt. Ook wordt de kip dan minder krokant, moet ik eerlijk zeggen.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Indiase Chapati (platbrood) maken

Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste…

7 uur ago

10x Hartige Paasrecepten met eieren

De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…

1 dag ago

Vegetarische Korma met Kikkererwten

Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is…

2 dagen ago

Zelf Pindarotsjes maken

Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…

5 dagen ago

Gele Curry met jackfruit (vegan) – uit Jackfruit kookboek

Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…

6 dagen ago

Cottage Cheese Bagels

Je hebt er slechts 4 ingrediënten voor benodigd en ze bevatten lekker veel proteïne! Deze…

1 week ago